torsdag 15 september 2011

Ordletare, ordläsare, ordsmakare, ordälskare...

... alla dessa är beteckningar på mig.

Jag samlar ord, leker med ord, tappar ord och hittar nya. Jag älskar ordspråk, tvetydigheter och när någon skriver riktigt bra så att jag någonstans tappar andan. Jag gillar när ord smeker fram en berättelse. Romantikern i mig har lättare för sagor, skirt skrivna meningar men ordälskaren fascineras även av motsatsen. Kontrasterna i livet är det som gör det extra levande. Som en krispig höstmorgon fylld av sol som värmer.

Skrivna ord vinner kraft när de blir lästa. Människor växer när de blir sedda (antingen av sig själva eller någon annan som ser med acceptans). I tidningen LevaPS blir ordens kraft tydlig när de utlyser en tävling där du ska  skriva en novell i sex ord.  Det skapar kreativitet, utrymme och begränsning samtidigt. Jag ska leka lite med mina först innan jag  lämnar ett bidrag.

Det dyker upp meningar och ord i min stad tillsammans med utmärkta kram-platser och annat spännande. Jag ser och ler. Plockar fram kameran och stannar upp, vet att dagen efter kan det vara borta. Jag vet inte vem som sprider det men jag blir glad och läser dem om och om igen.

Blickar upp mot stjärnhimlen från rymdskeppet jorden och är glad över att jag är just här just nu.

7 kommentarer:

 1. Tack Liv - tycker fortfarande idén med de här små "klotter"orden är lysande. Som vacker konstnärlig graffiti fast med ord istället.
  Någon vill förgylla vår vardag...

  Å det gör de! :)

  Glad fredag & Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. En stor kram från en ordnörd til en annan.
  Ha en fin helg min vän'kram'Emma

  SvaraRadera
 3. Haha! Ingen fara...Jag gillade Leva jättemycket när den fanns. Aldrig läst den andra men det kanske är dags.

  SvaraRadera
 4. I morse när jag gick första rundan med hunden tänkte jag precis - Vilken krispig höstmorgon, precis de orden, vilket sammanträffande!
  Vad glad jag är att du använder vantarna :):):D

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen