söndag 9 oktober 2011

Hur skulle du göra om du behandlade dig själv som en väldigt god vän?

Den frågan ställer jag då och då i coaching men även i privata sammanhang.

Min erfarenhet är att ibland så behandlar vi oss själva på ett sätt vi inte behandlat en vän. Jag inkluderas absolut i de som inte alltid sätter mig själv först när jag borde göra det. Det kan handla om vad vi säger till oss själva, hur vi tvingar oss att göra saker vi inte vill, inte lyssnar när kroppen säger ifrån och hur vi anklagar oss själva när något inte blir som vi tänkt oss.

Till en vän hade vi troligen sagt:
- Det var inte så farligt, alla gör misstag..
- Gå till läkaren och kolla upp det där..
- Du är trött och behöver vila..
- Vet du vad, du är fantastisk precis som du är...
- Det kommer att lösa sig..

Vi ger pepp, kärlek, omtanke och förståelse till våra vänner. Det överensstämmer dock inte alltid med hur vi behandlar och tar hand om oss själva. Så ibland är det nog bra att fundera över vad du skulle säga till en vän om de befann sig i samma situation som du. Så om vi var tolerantare mot oss själva och andra så tror jag att världen blir en trevligare plats att vara på. Den enda person du delar garanterat hela livet med alla dygnets timmar är ju dig själv. Så var rädd om dig och ge dig själv det du behöver likt den finaste av vänner.

7 kommentarer:

 1. Jag skulle bli förbannad på min vän om hon var jag...du fattar hur jag menar :) Jag skulle be henne söka ett nytt jobb eller gå den där kursen som hon vill gå på....

  SvaraRadera
 2. Så sant -sköt om dig du oxo!
  Eva

  SvaraRadera
 3. Verkligen SANT!!!!

  Stor kram
  M I N D I

  SvaraRadera
 4. Visst är det så! Jag kan inte påstå att jag är särskilt snäll mot mig själv andra gånger men tar däremot väl hand om mina nära och kära. Det handlar nog om övning. Får börja med små saker.
  Tack för alla dina kloka tankar du delar med dig av.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Från och med i morgon ska jag vara min bästa vän;-)

  Ja, jag vill ju faktiskt vara det!!

  Varm kram!

  SvaraRadera
 6. Du har så rätt så,jag behandlar mina vänner bättre än mej själv! tyvärr och underbara presenter! Varmaste kramar Di

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen