tisdag 15 november 2011

Livet var inte igår, livet är inte imorgon eller idag.


Livet är alla magiska ögonblick man upplever och lägger märke till. Verkar som att du samlar magiska ögonblick
 Liv :-)

Så kommenterar en gymnasiekompis min bild på min varma choklad som jag just fått i mina händer på Waynes. Det där stämmer nog. Jag samlar på magiska ögonblick och vet att livet ser inte alltid ut som man önskar och då gäller det att uppskatta det man har. Tillföra saker som gör livet lite mer skimrande eller om det är riktigt tufft kanske bara gör det uthärdligt.

Just vid den här fikan är det snarare samtalet med en fin vän jag minns och som gör att den måndagen glimmar till. Chokladen var fantastiskt god men vännen vid min sida värmer mer än den godaste choklad.

Vi styr inte allt i vårt liv men vi kan välja vad vi fyller dagen med och iaktta vad som ger oss energi, skänker glädje eller frid eller vad just du behöver. Jag tror inte på att sopa sorger under mattan utan dem ska man gå rakt igenom. Men jag tror att det vardagsgråa eller mindre roliga perioder av livet så är det viktigt att vi fyller det med sånt som balanserar upp. Jag tror på att ställa sig frågan ibland om det man behöver det vill säga kan jag i denna stund välja/skapa glädje, frid, energi, acceptans etc.

Det behöver inte handla om dyra saker utan nåt som just du mår bra av, prata med någon som du mår bra av att prata med, kolla på en film du tycker om, ta en riktigt god kopp the, andas in den friska luften, ta en långpromenad och njut av det vackra som du kanske går förbi andra dagar. Njut av glädjen i dans om du tycker om det, skapa med dina händer, iaktta det som händer eller lyssna på musik som ger dig det du behöver. Fantasin (och kanske du själv) sätter gränserna utöver de praktiska gränser som kan finnas.

Inom varje dag så finns en möjlighet att fylla den med innehåll eller stunder som ger dig det du behöver. Jag ska fortsätta samla magiska ögonblick. Jag vill skapa dagen eller Crea diem som det heter på latin. Det tror jag på.

7 kommentarer:

 1. Samla magiska ögonblick...låter så vackert! Och mera överkomligt än att "bli lycklig" ;) Jag tror också på att "se det lilla i det stora" även om det är svårt ibland. Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 2. morning!
  ojoj vilka bra tankar du har och förmedlar till oss andra.
  det gäller som sagt att ta vara på dom vardagliga härliga magiska stunder, jag gillar din bild på koppen med översvällandet av marshmallows, det är verkligen vardagslyx och njutning.
  ha en fin dag
  kram lolla

  SvaraRadera
 3. Mitt här-och-nu-praktiserande hjälper mig mycket. Men...jag märker (som nu) i perioder av sämre fysiskt mående att det blir svårare att leva i nuet.
  Smärta föder hos mig negativa tankespiraler och plötsligt befinner jag mig i orostankar över framtiden, fast jag så väl vet att det bara är Nuet som gäller.
  Hopplösheten ramlar över mig och jag blir nedstämd och ledsen...igen.

  Det svåraste tycker jag är det som du skriver om idag, att göra roliga saker - så väldigt svårt när man är inne i sin "bubbla" och världen liksom pågår någonstans där utanför.

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Lite så kände jag igår när jag satt med ett stort glas varm choklad (specialgjord enbart för mig) tillsammans med en god vän på ett café. Det var länge sedan vi sågs men vi hann under de där timmarna avhandla det mesta. Det är så fint med sådana stunder och de ger verkligen energi måndag dagar framåt.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Alltid lika tänkvärt hos dig Liv. KRAM Ulle

  SvaraRadera
 6. Å jag känner precis som du. Jag tror jag har blivit ännu bättre på att fånga magiska ögonblick sen D kom. Varje promenad kommer jag på mig själv att inte ta djupa andetag utan bara korta, så nu försöker jag bli bättre på en så enkel sak som att andas. Igår fick jag också ett brev hem från Cancerfonden som handlade om tid. Eftersom en nära vän till mig är drabbad så blir påminnelsen än starkare. Jag blir glad av ditt inlägg. Och av kommentaren du lämnade hos mig igår. Just nu sover D, så jag passar på att göra sådant som jag inte vill när hon är vaken. För då vill jag fånga hennes magiska ögonblick,
  Hoppas du får en riktigt skön helg! Stor kram till dig!

  SvaraRadera
 7. Så sant! och som vanligt har jag haft ett riktigt magiskt ögonblick av att läsa hos dig. Tycker om det du skriver. Mycket!

  Det blev gamla hederliga posten till slut, trots det finfina erbjudandet från bussgods (tack för tipset) och att schenker är 100 kr billigare för paket i XXL storlek. Men nu ska paketkalendern hinna fram i tid och det är ju det viktiga :) Så jag får spara in på något annat, tex min lyxchoklad kanske ;)

  STOR varm kram från Eva

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen