måndag 26 december 2011

Dagmar...


... skulle inte drabba Dalarna speciellt hårt trodde man.

Men det var fel. Det har blåst ner träd i skogen och takpannor har flugit och landat på våra bilar och skapat bucklor och krascha en bilruta.Vi är inte ensamma om det. I skogen såg det ut som plockepinn på vissa ställen och den planerade skogspromenaden fick vi ta via andra vägar. Jag är nämligen hemma i byn utanför Leksand och där ser det ut såhär i vår skog som ligger runt knuten. Jag är glad att jag har bussbiljett tillbaka till Stockholm idag eftersom alla tåg är inställda för tillfället.

Man är bra liten när stormen slår till och ändå är vi inte värst drabbade för det är värre i andra delar av landet och vi har fått behålla strömmen. Själv är jag framför allt glad över att vi alla var inomhus för när hela huset skallrar då är man liten på jorden. Man vill ju inte att nån ska blåsa bort.


7 kommentarer:

 1. Ja, det ligger lite träd här och var...strömmen fick inte vi behålla, försvann i natt och kom tillbaka ca 13.30. :) God fortsättning på dig!

  SvaraRadera
 2. halloj
  god jul och god fortsättning på dig!!!
  här har Dagmar varit rätt barmhärtig...men nere på byn har de varit utan ström hela dagen, inge vidare
  kram lolla

  SvaraRadera
 3. Usch vad tråkigt med bilarna, tur att ingen kom till skada iaf! varmaste kramar

  SvaraRadera
 4. Naturens krafter är verkligen inte att leka med. Hoppas du får en fortsatt fin julhelg och en lugn resa tillbaka till huvudstaden.

  KRAM från Eva

  SvaraRadera
 5. Oj! men gud va tur att du inte blåste bort! här har ju också blåst men inte så träden for ikull.

  SvaraRadera
 6. Naturen är mäktig, ibland glömmer vi nog bort att respektera naturens krafter. Tråkigt med bilarna, även om försäkringen tar en del så är det den sura självrisken.

  SvaraRadera
 7. Det är kusligt hur hjälplös man är inför vädrets makter. Jag antar att man får vara glad så länge ingen människa far illa även om det är tråkigt att se all materiell förstörelse.

  Hoppas du haft en fin jul och några härliga mellandagar!

  Kram

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen