söndag 11 december 2011

Sammanfattning av November 2011 och även lästa böcker..

November var en ganska grå månad på fler vis men den passerade snabbt och det som hände var följande:

* Jag vann en bok som handlar om att skapa förändringar.

* Jag får ett mail från en tidigare patient och jag börjar reflektera över de människor jag mött på livsstigen som förändrat mig.

* Jag gör en påminnelse video till mig själv och delar den med mina läsare.

* Det spännande datumet 111111 passerade.

* Min morfar påminde mig om att vi kan inte göra storverk här på jorden men vi kan göra små saker med stor kärlek.

* En gymnasiekompis gör en kommentar om ett foto som inspirerar mig att skriva det HÄR inlägget.

* Bloggpiraten vaknar ur sin reporterslummer.

* Jag träffar en av mina allra bästa vänner som bär livets mirakel inom sig och som jag ska bli gudmor åt. Jag saknar henne i min vardag men när vi ses är det som om ingen tid har passerat.

* Jag vinner ännu fler priser som ett fint halsband och en DVD.

* Jag beställer ett helt underbart armband och ber mina läsare om önskerubriker och det här är alla rubriker som jag kommer att skriva om.

* Jag hade en skön första advent då jag deltog i ett yogaevent.

* Årets Herr Gran fick flytta in.

* Mitt fackförbund förhandlade sig till fem extra semesterdagar mot semesterpengen. De kommer väl till hands nu när jag ska till Thailand nästa år.


Jag har kommit in i en titta på filmperiod så min läsning blir lite lidande av det eftersom jag istället tillbringade den med att titta på film på kvällarna. Men det här är de böcker som blev lästa:

Just kids av Patty Smith
En bokcirkelbok som jag tycker så mycket om. I somras var jag på Mapplethorpes utställning på fotografiska. Den speglar en unik tid och den är oerhört välskriven. Visste inte att hon var så bra på att skriva, rekommenderar den varmt.

Vips så blev det liv av Bob Hansson
Underbara, underbara Bob. Jag gillar honom, jag tycker om hans sätt att skriva och jag gillar verkligen den här boken. Eftersom jag var och lyssnade på honom så gav boken så mycket mer.

De ickesynliga av Fredrik Härén
Fredrik är en av mina favoritsommarpratare men jag har aldrig läst något av honom. Tror att det här är hans första skönlitterära bok. Den är bra men den är otäck och kryper faktiskt lite under skinnet på mig.

The science of being great av Wallace D Wattles
En 100 år gammal bok, jag lyssnade på den eftersom det var en ljudbok. Jag tycker det är intressant att lyssna på gamla böcker i personlig utveckling där tankar som lever kvar idag finns kvar. Han är en av de som inspirerade till filmen och boken The secret. Om du gillar law of attraction böcker så rekommenderas denna.


4 kommentarer:

 1. Det är skönt att ha filmkvällar också, jag tror att det behövs tid att reflektera och njuta av andra intryck än böcker också :) Du verkar har en underbar morfar!! :) varma kramar till dig och tack för dina fina ord hos mig som värmer!
  Di

  SvaraRadera
 2. Tackar i vanlig ordning hjärtligast för boktipsen!
  Just Kids är verkligen helt fantastisk. En av de bästa böckerna jag läst.
  Kram

  SvaraRadera
 3. vilka bra reflektioner du gjort, det är så sällan man tar sig tid att reflektera över sitt liv både bra och mindre bra saker och oftast är det de mindre bra sakerna m,an kommer ihåg, det brukar jag tänka på när jag jobbar ned mina elever i skolan
  ha en fin dag
  kram lolla

  SvaraRadera
 4. Det är så fint att få ta del av dina månads-sammanfattningar och glad att vi har möjlighet till kontakt utanför bloggarnas värld också.
  Men jag kommer tillbaka. Skriver på annat ställe, men bara för mig själv ett tag innan jag "öppnat upp".
  Så jag hör av mig.
  Så klart.


  Varm varm kram!!

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen