tisdag 29 januari 2013

Njut av utsikten..

.. när du flyger med framgångsvingarna säger härliga Livskrafter-Emma på sin föreläsning om livsglädje i vardagen.

Som gäst är jag inbjuden av vännen K att få delta i en coachträff i ett annat coachnätverk och Emma blir nog ganska förvånad när jag kliver in genom dörren. Emma och jag har lärt känna varandra genom bloggvärlden och med risk för att upprepa mig så är hon så oerhört genuin i sitt sätt att vara.

Hennes tro på livets goda och att vårda vår positiva trädgård fångar mig. Jag känner igen mig så i hennes sätt att tänka även om jag inte kunnat fånga det i ord på samma vis som hon gör på sitt alldeles underbara Emma-vis. Hon vill bryta jantelagen och få människor att bära sig själva med stolthet. Det vill jag med. Genom att vara i vårt ljus istället för att gömma oss i vår skugga tror jag den här världen blir vackrare.

Hon inspirerar sannerligen och jag tar med mig mina godbitar hem, jag har livsglädje i vardagen men man kan inte få för mycket av det utan jag vill sprida goda ringar på vattnet och fortsätta fylla mig med saker som ger mig kraft även slaskiga dagar. När Januari närmar sig sitt slut tittar jag på min årsburk och gläds åt alla färgglada lappar som vilar däri trots en del besvikelser längs med månadens stig.

Innan jag kryper till kojs plockar jag fram en blommig favoritklänning att inleda morgondagens arla stund med eftersom träning väntar innan jobbet. En klänning fylld av livets blommor i alla de färger jag älskar som påminner mig om Pippiprinsessan som glömts bort lite på sistone. Närvarande tillit vill jag fylla livet med och plocka de blommor som växer i livets dikeskant.

8 kommentarer:

 1. Tänk vad underbart att bära sig fram i ljus och stolthet genom livet. Om fler vågade trotsa jantelagen och vara mer sann emot sig själva skulle saker se ut på ett annat sätt.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tror jag med.. och om alla andra lät bli att försöka justera in sina medresenärer i livet på jantelagsstigen också.
   Kramar

   Radera
 2. Fantastiska Emma, och underbara du! Är glad över att ni finns i mitt liv och ger livet ljusglimtar när man bäst behöver dem! Kramen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med när det gäller Emma och tack för snällord till mig. Du ger också ljusglimtar och skaparkraft.
   Kramar

   Radera
 3. Tack härliga du för att du kom. Tsen tack för underbara ord som värmer ända in i mars.
  Hoppas det är ok att jag länkade hit till din fina blogg (hojta till annars)
  kramar och januariglitter
  Emma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle vilja sitta där varje gång och bli stjärnströsslad.
   Kramar från Liv

   Radera
 4. Två fantastiska kvinnor vars texter är som stora varma omfamnande famnar för oss som ibland tappar tron och inte riktigt orkar stiga upp och möta en grå vardag. Tack båda två! Jag tror det är många här i bloggvärlden som läser era bloggar bara för att få nya krafter. Största kramen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, tack.. och tack igen. Med öppet hjärta tar jag emot de fina orden.
   Kramar från Liv

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen