torsdag 3 januari 2013

Det är genom hjärtat..

.. själen viskar säger föreläsaren.

Jag tycker det låter vackert. Ibland lägger jag en hand på mitt hjärta bara för att känna mig närmre det. Kvällen handlar om att fylla 2013 med det du önskar och att med tacksamhet lämna 2012 bakom sig.  Jag fyller på min egen energi genom att lyssna till saker jag tror på och meditera tillsammans med andra denna första torsdag i Januari.

På min hand sitter en ring där det står "Liv". Mitt namn och ett trohetslöfte till livet samtidigt.  Den har suttit där sedan nyårsdagen 2012 då jag lovade att fatta beslut och leva i autencitet med mig själv och det jag tror på. Ringen tjänar som en påminnelse om ett trohetslöfte till mig själv. Lyckas jag alltid med det? Nej, det gör jag inte men desto oftare än jag har gjort tidigare i mitt liv och det är viktigt för mig. En liten symbol med stor innebörd för mig. I somras skrev jag löften kopplade till ringen.

Jag tror på symbolik i ord, smycken, bilder och använder mig av det. Runt halsen hänger min lilla önskekista prydd med orden: Love, Faith, Hope och Joy. I den ligger en av mina största önskningar som jag bär närmast hjärtat när det hänger runt min hals. Hjärtats önskning i livets mitt.7 kommentarer:

 1. Jag tycker om att du även skriver att du inte alltid lyckas med det men ändå oftare än tidigare. Det är gott nog ändå tycker jag. Man är inte mer än människa och man gör så gott man kan. Och jag tycker att du gör massor av gott :) Och det tackar jag för :)

  Nu ska jag lägga mig och hoppas få sova utan feber i natt. Förra natten drömde jag om ofantliga mängder blåbär och jag var överlycklig. Få se vad det blir i natt ;)

  Kram!

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 2. Vilka fina smycken, både utseendet och symboliken...

  SvaraRadera
 3. Så vackert och hoppfullt! Jag tänker på dig och hoppas och tror att du ska finna det allra vackraste! Kram!

  SvaraRadera
 4. Vilka fantastiska symboler!! Jag tycker också mycket om symbolik i ord och bilder. Även i saker och omgivningen runt omkring. Precis som du säger så blir de en påminnelse, vilket ger den stärkande handen som behövs ibland :-)

  Kramar från Veronica

  SvaraRadera
 5. Jätte fint Liv, både smycken och orden!
  Hopp och glädje <3 KRAM

  SvaraRadera
 6. Vad fint! Du inspirerade mig med att omge mig med ord som ger glädje och krafter, har många på jobbet och köpte ett par saker från kreativ insikt som värmer mitt hjärta och påminner mig om det jag behöver:)
  kramar

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen