onsdag 3 april 2013

Jag vet inte hur många gånger jag gått in och tittat på det där trädet..

... säger min syster när vi sitter vid köksbordet.

Det är sådana gånger mitt bloggande förvånar mig. När människor som sällan nämner eller kommenterar på bloggen uppenbarligen läser den. Jag har många vänner som inte gör det medan jag upptäcker andras läsande i förbifarten eller som nu när jag pausar och de frågar om det. Tack för alla fina kommentarer från er under min paus. Jag plockar med mig dem som frukter i min korg nu när jag klättrar ner från trädet.

Jag behövde den här pausen, från bloggen och från orden. Ovanligt för en ordälskare men kärleken växer ibland i saknaden. I tomrummet finns det utrymme för inspiration, reflektion och välgrundade beslut. Avbrottet i skrivandet hade inte med mitt mående att göra utan med just att jag kände mig lite vilse i vägen min blogg vandrat in på. Så då vilade jag i trädet och tittade på stjärnorna och njöt vårsol.

Men nu är det dags att komma ner och skapa texter igen, det var en bok som jag läste under påsken som fick mig att hitta inspiration igen. Den heter "Svenska scener" och är den senaste av  Svenska turistföreningens årsböcker. Hur man skildrar sitt resande i bild, berättelser och vad man reser genom. Vackra bilder, bra texter och för min del att fundera på vad min bloggscen ska innehålla.

Vad jag kommer att beskriva i bloggens reseskildring visar sig, men jag tror att det kommer ur samma känsla som jag har när jag reser med tåg. Kanske släpper jag upp en clown på cirkusscenen eller så dansar jag själv i kulisserna eller hänger i en gardin tillsammans med Krakel Spektakel. Jag kanske väcker reseminnen till liv eller hittar oväntade gläntor där jag kan mumsa på smörgåstårta, pitepalt eller något annat av livets läckerheter. Jag läppjar troligen på champagne, varm choklad, en kopp the eller en latte macchiato medan jag spelar rosa schack eller lyssnar på sommarpratarna.

Oavsett vad det kommer att innehålla så är ni välkomna med på resan, tack för att ni väntat i denna bloggens väntsal. Jag har stjärnströsslat er i tanken ofta. Scenen är livet och resenären är jag men utan medresenärer blir färden inte densamma. Välkomna med på färden.

I svenska scener finner jag orden och bilderna igen. 


26 kommentarer:

  1. Hej hallå! Lite konstigt att jag hittade just hit precis idag då jag som du efter att ha tagit en liten välbehövlig paus skrivit mitt första inlägg på länge.. Och hur krånglig blev inte den meningen?! :) Behöver nog värma upp mitt skrivande lite! :) Ska kika vidare här på din fina blogg!
    Ha en trevlig kväll!
    Kram Li

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Li! Välkommen hit och vilket härligt sammanträffande :) Älskar såna. Jag behöver också värma upp mig igen och se vart skrivandet hamnar.
      Kramen från Liv

      Radera
  2. Hej på dig! Så kul du är tillbaka.
    Man behöver pausa och hämta ny inspiration, inte bara i bloggvärlden utan även i det mesta.
    Den boken vill jag också läsa!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack fina du :) Ja, jag tyckte mycket om den.. dina bilder skulle kunnat vara en del av den.
      Kramen

      Radera
  3. Åh och jag som tänkte på dig igår faktiskt!! Och nu så skriver du! Välkommen tillbaka från trädet kära du. Förstår att det var fint att sitta där uppe ett tag men nu så blev jag glad av att läsa att du tänker skapa texter igen. Blir gott att få kika in här hos dig igen, som vanligt :)

    KRAM!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad härligt att finnas i någons tankar utan att veta om det :). Jag älskade mitt mentala klätterträd men blir glad över att jag vill leka med orden ibland.
      Kramar

      Radera
  4. Välkommen tillbaka! Du har varit saknad.

    Kram Helén

    SvaraRadera
  5. Men HEJ! Så roligt att höra ifrån dig igen och så spännande att få höra vad trädens bladverk har viskat och susat om tillsammans med dig!
    Äntligen är du tillbaka :)
    Varma kramar med "Hurra" i!

    SvaraRadera
    Svar
    1. HEJ!! Härligt att få så fint välkomnande tillbaka.. nu ska det som susat falla på plats och fångas i ord.
      Kramar

      Radera
  6. Välkommen tillbaka, det ska bli spännande att se vad du hittar på med din blogg.
    Varma kramar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack finaste du :) Vad glad jag blir över all värme.
      Kramen

      Radera
  7. Vink, vink!! :)

    Ser fram emot att få läsa om livet, via dina tolkningar och ord.

    Massa Vår-♥ ♥ ♥

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vinkevink och tack för snällord och pepp!
      Kramen

      Radera
  8. Jippiiee....hon e´tillbaka...och glad är jag för de´
    kram kram
    Emma

    SvaraRadera
  9. Och jag såg dig på FB nyligen när du svischade förbi på vår bekantas sida :)Roligt att du är på gång igen! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, våra vägar möts här och där :) Det känns kul att vara på gång igen :)

      Radera
  10. Söderenbytjejen4 april 2013 kl. 17:25

    Tack - följer givetvis med och har saknat dig<3
    kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad särdeles härligt att du är med och tack <3
      Kramar

      Radera
  11. Välkommen tillbaka, vännen! Följer gärna med på turen, vart den än går. Låter spännande. Största kramen PS. Tog du med dig Kalle eller blev han kvar däruppe i kronan?;-))

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad härligt att du följer med på färden :) Ingen Kalle dök upp, han måste suttit i ett annat träd men en dag så finner vi varandra :)
      Kramen

      Radera
  12. Åh vad roligt att du är tillbaka! Har tittat in då och då, och ikväll fanns det ett nytt inlägg! :) Ska bli spännande att se vad ditt skrivande kommer att handla om framöver...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men tack finaste du :) Vad glad jag blir att även du finns kvar.
      kramen

      Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen