lördag 13 juli 2013

Härliga sommar..


.. som bjuder vackra kvällar och fågelsjungna morgnar.

Med middagar på picknickfiltar, i vänners trädgårdar eller på uteserveringar. Där solen väntar länge med att gå ner och inte kan vänta på att få gå upp nästa morgon. Min syster kommer på besök i sommaren. Vi njuter varandras sällskap gapskrattandes framför en film och med planer om parkteatercirkus.

Strandvila, sommarpromenader, dans med bara dansare och sommarpratarkalendern med en ny oväntad gåva varje dag gör mig glad. Jag sover gott om natten och njuter sommardagar. Även den dag när regnet vräker ner så går jag och bästa vännen under smattrande paraplyer mot en härlig lunch och livet känns gott.

I nyfikenhet på sommardagen och vad underbart den kommer bjuda så vaknar jag och när jag lägger mig i kvällningen så somnar jag under en himmel av tacksamhetTiden att reflektera har gett mig svar, visshet och stillhet. Frågor inför livet finns alltid men för mig är det skönt när man trasslat ut en del, finner acceptans i att inte känna till alla svar och ha tillit till att allt blir precis som det ska. Min vän som känner till min kärlek till ballonger ger mig en pin som gör mig så glad. Hon hade egentligen tänkt fästa en ballong vid den men då jag ger henne något annat så är synkroniciteten så uppenbar att hon vill ge mig den direkt. Härliga liv, jag tycker verkligen om att leva dig här och nu.

Nu skiner solen, dagen har tagit sin början och vad den kommer att fyllas med finner jag ut längs med vägen. Spontanitet blandat med planerade nöjen. Härliga sommar, att njutas dag för dag.


18 kommentarer:

 1. Vilken fantastisk hyllning till livet. Blir glad och alldeles varm när jag läser. Det är precis så där en svensk sommar ska vara. Här ligger jag och lyssnar på Sommar med Annika Hagström på paddan. Äter frukost i sängen. ler åt hennes berättelser, gråter en skvätt, skrattar. En härlig sommarmorgon. Kram, vännen. Fortsätt att njuta livet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sommaren känns verkligen magiskt. Hennes sommarprogram var riktigt bra.. generellt så tycker jag att sommar i P1 har haft många bra program redan nu.
   Kramar

   Radera
 2. Du kan verkligen konsten att njuta! Fortsätt ut i sommaren och hitta dina guldkorn. jag hittar mina lite här och där.

  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är nog bra på att njuta, tycker om det och ser till att göra det så ofta jag kan.
   Kramar

   Radera
 3. gulle du.. jag älskar dina lockiga barndomsbilder. Hur ljuvlig är inte sommaren, må den vara länge.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Ja, sommaren är ljuvlig, hösten är romantisk, vintern är som gjord för sköna stunder och våren för glädjesång. Jag tycker om alla årstider..
   Kramar från Liv

   Radera
 4. Som du lyckas fånga in sommaren och beskriva den i ord. Ljuset, värmen, sorglösheten. Det låter som att du njuter och lite av den känslan har smittat av sig på mig efter att ha läst detta.

  Tack, och många kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag njuter den verkligen. Inte helt sorglöst dock men med fokus på det som är bra. Sorgen tar sin plats i livet också. Den ska man inte tränga undan men jag väljer att inte skriva om den just nu.
   Kramar

   Radera
 5. Låter som att du njuter och fångar alla tillfällen till det :) Det är bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är gott, det är jag faktiskt bra på :)
   Kramar

   Radera
 6. Åhh... jag blir alldeles glad av dina rader! Njut kära du. Det är du verkligen värd! :)

  Sommarkram (fast vi har det kallt här)från mig!

  Ann-Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör jag :)
   Sommarkram tillbaka
   Liv

   Radera
 7. LIV! Vilka ljuvliga inlägg! Vilka gåvor för mig, där jag läser ikapp. För det vilar en sådan lycklig ro här i din bloggträdgård, att jag blir alldeles varm.

  Och jag vill tacka dig för att du skrev så fint hos mig! Jag blev så otroligt glad!

  Många kramar till dig, du kloka.

  Dikten av Lindorm, den ska jag bära vidare till Valentin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, tack och tack igen <3

   Visst är den fin, han har skrivit en till som jag fick när jag föddes av mammas vänner skriven i en bok.. är det sant att jag håller ett barn i min famn heter den. Varm rekommendation ifall du inte läst den.
   Du är värd allt gott.. jag blir glad av att du blir glad.

   Kramar från Liv

   Radera
 8. Ja, härliga sommar! Och härliga du som kan fånga magin i ord! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den är magiskt och då blir den lätt att fånga tror jag <3
   Kram

   Radera
 9. Sommar är underbar! Kram

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen