måndag 8 juli 2013

Jag önskar dig inte guld mitt barn..

..ej heller pengar och makt.
Jag önskar dig modet att vara dig själv
och stå för det du har sagt.
Jag önskar dig inte en stenfri väg
men kraften att vägen gå.
Jag önskar dig vänner i ett rikligt mått
och vänner att lita på.

(Erik Lindorm)

Fina råd inför livet. Livet, detta äventyr som är svindlande och härligt på samma gång. Detta mirakel att vakna upp till under fåglars sång och solstrimmor genom skogens tak. Att kunna njuta kvällningens rosa himlar och andas in nattens dagg som sänker sig över gräset och tystnaden.

Jag möter hjältar under min dag, jag äter lunch utomhus med en vän i solens sken och njuter sommarpromenad på min väg hem där katten väntar vid min dörr. Ett oväntat möte med en mentor på livets stig och en bokning av en viktig biljett på livets resa fyller kvällen.

Den här dikten omfattar det som livet, min familj, mina erfarenheter och mina vänner gett mig. Guldet finner jag själv, om inte annat i människors hjärtan. Jag har mer än jag någonsin önskat.


Mod, kärlek och tillit är ledstjärnor i mitt liv. Min mammas stöd gav mig livet men också förmågan att njuta det och de utmaningar som kommer. 38 år har passerat sedan bilden togs men glädjen, min mammas stöttande hand och de ostyriga lockarna har jag kvar.

8 kommentarer:

 1. Liv, så fantastiskt vackert du beskriver det som borde vara självklart för oss alla men som kan vara så svårt att hitta fram till genom tillvarons snår. Och bilden är fullkomligt bedårande, liksom Erik Lindorms dikt. Stor kram till dig!

  SvaraRadera
 2. En så underbar bild på dig och din mamma. Tänk att hon hade gåvan att ge dig tillit. Dikten av Erik Lindorm är bara så vacker. Du fick något med dig på resan som borde vara en självklarhet för alla föräldrar att ge. Min egen mor glömde nog bort allt det viktiga och såg bara hinder på vägen. Jag har fått leta mig fram till den jag är idag, men jag tror samtidigt att alla måste finna sin väg oavsett hur bakgrunden ser ut.

  Kramar i sommarvärmen! Idag njuter jag tystnaden med sång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min mamma har gett mig så mycket gott, hon är en oerhört fin person. Ja, jag var lyckligt lottad och jag hade önskat dig detsamma men det är som du skriver.. vi måste alla finna vår väg oavsett vilket landskap vi vandrar i.
   Kramar

   Radera
 3. Vilka fina bångstyriga lockar. Underbar bild och Erik Lindorms ord är fantastiska, så enkla och så självklara egentligen, borde i alla fall vara det. Vi är lyckligt lottade som har så mycket guld, du och jag, guld som glimmar mer än bankvalvens tackor. Tack för njutbar läsning. Ha en riktigt fin tisdag. Kramar från ett regngrått Bergen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det härligt med livets guld och förmågan att finna det som glimmar där andra kanske inget ser.
   Kramar i massor

   Radera
 4. Å vilken fin dikt! Och bilden, så underbart minne. Kram

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen