måndag 5 augusti 2013

Today I'm open to the presence of miracles...

... är temat för dagens meditation i 21-dagars utmaningen.

Albert Einstein lär ha sagt: Det finns två sätt att leva livet på. Det ena är som om ingenting är ett mirakel. Det andra är som om allting är ett mirakel.

Den tanken tilltalar mig. För det är ju så mycket som är fantastiskt. Som att jag kan sitta vid min dator och skriva de här raderna för att med en knapptryckning lämna ut dem i bloggens universum. Är ni mirakelletare? Jag är det och finner stora som små. Idag reste jag i tiden under en promenad med morfar i Gammelstads kyrkby där vi pratade om minnen från hans uppväxt och min gammelfarfars liv. Det är ett mirakel. Att se dimman lätta över älven och ersättas med sol är ett annat.

Snart så kliver jag och katten ombord på flyget för att åka från semesterns paradis till vardagens lyckoplats. Tänk vad många människor och mirakler som gjort det möjligt. Bröderna Wright som lyckades skapa de första flygplanet var utskrattade och hånade för det var vetenskapligt bevisat att det inte skulle gå att konstruera en sån maskin. Tur att de fortsatte lyssna på sina drömmar och lita på sitt kunnande, det gör min flygtur möjlig.

Det finns ju även de stora miraklerna som livets mirakel, någon som blir frisk vid svår sjukdom eller finner stor kärlek där den minst anar. Berätta gärna om era små och stora mirakler i en kommentar eller om nån är sugen att gästblogga om det så säg till. Jag samlar på de där historierna och sparar dem i hjärtat. Det är en bra mirakelplats.
17 kommentarer:

 1. Med risk att låta patetisk ;-) tycker jag ändå att det största miraklet är att vi orkar. Att vi fortsätter även om livet bara gått i grått. Hoppet som vacklar men vägrar att dö. Envisheten.
  Som ett marathonlopp - den största glädjen är att "ha klarat av det". Men tittar man tillbaka på loppet, och på träningen, så finner man ändå punkter av glädje och lycka där i löparspåret.
  Ann

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med Ann! Så skulle jag samanfatta...

   Radera
  2. Å jag håller med er båda <3 Det är inte patetiskt.. utan att vi orkar är ett mirakek vissa dagar... jag tycker om din liknelse med marathon och att se tillbaka på punkter och lycka i löparspåret.. Skulle vara kul att läsa texter och tankar du har skrivit för du har mycket kloka och spännande funderingar..
   Kramar till er båda

   Radera
 2. Jag kan nog inte säga att jag är mirakelletare men jag försöker se det positiva i allt. Ibland är det svårt att finna men oftast hittar jag minst en positiv sak med en händelse. Men jag gillar idén om mirakel och kanske ska börja se mig om efter sådana i min närhet. Det finns säkert massor.

  Kram Helén

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som en bra syn på livet.. som jag delar.. jag gillar mirakel ordet för det glimmar till lite extra.. och bara att vi lever och är just nu är ju det största av mirakler..
   Kramar

   Radera
 3. Visst tycker jag att det är mycket som är mirakel! I dag tänkte jag på hur fantastiskt det är att människan har en sådan förmåga att älska! Nog är det ett mirakel att vi kan känna sådan oerhörd kärlek, redan till det ofödda barnet och att den kärleken kan vara livet ut.
  Och ett mirakel i mitt liv, är att jag har min man i livet, att vi befann oss bara några meter från sjukhuset när hans liv höll på att ta slut! Själv säger han att hans tid inte var slut, men för mig är det ett mirakel att vi just de viktiga minuterna befann oss där vi var och att jag själv fick in honom till akutrummet innan han föll ihop! Det fanns inte ens tid
  att ringa efter ambulans! Så nog är det ett mirakel att vi råkade åka den vägen just då!
  Kram M.E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, livets mirakel.. och kärlekens mirakel. Sen höll jag andan men blev också så oerhört tacksam att din man och du var just där just då och att det räddade livet på honom. Det är ju ett mirakel av största sort. Tack för att du delade.

   Kramar

   Radera
 4. jag ska kolla in 21-dagars utmaningen. Om det är gratis så blir jag med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är gratis :) Å de ligger kvar i fem dagar så är man sen kan man göra det och ligga lite efter.. jag hoppas du är med, jag tycker det är en skön del av dagen.
   Kramar

   Radera
 5. Jag tror att de små och stora mirakel som finns runt mig hände för att jag jsut då råkade sätta fötterna åt rätt håll! Det är kanske så enkelt.
  Ha en fin dag var du än befinner dig och jag hoppas du och katten har det bra så här i sommarens sista månad. Men vad dumt! Det är inte den sista - det kommer nya nästa år.
  Varma Kramar till dig
  Ann-Charlotte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tror att det är så enkelt.. att mirakler kan finnas i alla former.. och jag är glad att du satte fötterna åt rätt håll.
   Kramar från Liv

   Radera
 6. Jag är en mirakelletare av stora mått men det vet du ju redan. Kan liksom inte sluta fascineras av det coola i att allt mer eller mindre ÄR ett mirakel. Tänk bara när et barn kommer till världen...wow...I´m impressed. Jag är imponerad av det mirakel vi kallar hjärnan och hur den fungerar och levererar. hur en blåsippa är konstruerad och att allt har en mening rent biologiskt och ekologiskt.... LIVET är ett mirakel helt enkelt
  kramar till dig och dina härliga tankar
  Emma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det vet jag.. och jag håller med livets mirakel är så stort.. att bära ett nytt liv under sitt hjärta och att följa dess resa genom världen.
   Massor av kramar
   Liv

   Radera
 7. Livet är fullt av mirakel och omedvetet är jag nog en mirakelletare - först nu har jag fått ett namn på det, tack vare dig :-)

  De stora, omtumlande känslorna av mirakel upplever jag oftast i kontakt med djur och natur, den vibrerande energin i allt levande kan verkligen ta andan ur mig.

  Nivån under mirakel är kanske vardagens alla små gyllene tillfällen att glädjas åt. Som en god kopp te, ett samtal med en vän, att få vila en stund mitt på dagen när kroppen och huvudet har tröttnat.

  Blir lite sugen på att mirakelblogga hos dig... Jag kan väl få låta tankarna snurra lite under dagen och se var de hamnar och höra av mig om jag tycker att de hamnar rätt?

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad härligt att du är en mirakelletare.. och då finner man ju dem så klart <3

   Naturen är verkligen miraklernas rum med sin energi, skönhet, dofter och föränderlighet.

   Du är jättevälkommen att blogga hos mig.. och vill du blogga om något annat än mirakler så är det också ok.. låt tankarna snurra och så hör du av dig om det skulle kännas rätt.. och det är ett stående erbjudande innan bäst-före-datum.

   Kramar från Liv

   Radera
 8. Det var ett ämne som fick mina tankar att snurra så fort att jag tyvärr inte riktigt kan få ner det i få ord men mitt liv är fyllt av mirakel i massor. Är glad att jag hittade din blogg. Det är ju faktiskt ett mirakel. ; )Jag är en mirakelletare och mirakelhittare som återkommer. Tusen Tack och Allt gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varmt välkommen hit och vad härligt att du finner livet fullt av mirakler och det gör jag med.. som att solen skiner igen efter ett härligt regn och alla dofter som väcktes i det.

   Kramar från Liv

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen