lördag 26 april 2014

Med ny mark under fötterna..

.. finner man inspiration. Då kan man gå nya vägar eller finna nya danssteg.

Men ibland är det med nya golv man finner inspiration. Äntligen! Nu vill jag kasta ut bokhyllor, måla om sovrummet, köpa in matta till vardagsrummet och frakta hit mina 50-talsmöbler till vardagsrummet. Ner med en tavla och upp med en annan. Min mammas man hjälpte mig att täcka över fulgolven i hall och kök med ett golv som lyfte rummen. Min brors flickvän som är dekoratör har lovat att hjälpa mig få resten att hänga ihop och se lösningar där jag muttrar över hinder. Jag har saknat inspiration men nu fann jag den. Hoppas det håller i sig. Inredning är inte min styrka men tur att jag har andra som har det som sin.

Ibland måste man ut på ny mark eller knuffas ut på okänd mark innan man lyfter blicken och finner lösningen. Oftast gör jag tvärtom, jag vill vara inspirerad först för att göra förändringen. Men ibland är det på omvägen man finner sin sanna väg. Det fick jag en påminnelse om när jag nu dansar fram förälskat över mina nya golv och strösslar komplimanger över dess skönhet. Ett golv kan vara så mycket mer än det ser ut att vara.

Även bland kullersten som vilat i hundratals år
blomstrar kärleken. 

12 kommentarer:

 1. Härlig att förnya hemmet :). Kram på dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det känns väldigt skönt :)
   Kramar från Liv

   Radera
 2. Åhh toppen!!! Det Verkar helt underbart och så roligt!! Energin kommer att flöda :) Du kommer att trivas som fisken vattnet och så bra att du får hjälp. Önskar att man fick se en glimt av resultatet.. :)

  Lycka till kära du!!

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för pepp.. jag är ingen inredare så jag tvivlar på att jag lägger upp några hembilder men vem vet, kanske till och med det händer en vacker dag. Kramar

   Radera
 3. Ett vackert golv är en bra början att bygga vidare på! Jag är övertygad om att du får inspiration till att göra det riktigt fint hemma och det låter ju som du har riktiga proffs att ta hjälp av.
  Kram M.E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är tur jag har de där proffsen då jag själv inte alls är nån hejare på att inreda.. de är bra på att pusha mig också. Kramar från Liv

   Radera
 4. Ja, omvägar kan vara så bra! Och femtiotalsmöbler, det är fina grejer det! Stor varm kram till dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag älskar femtiotalsdesign. Kramar från Liv

   Radera
 5. Det låter ju precis underbart! Tänk, där dansar du fram bland fina tavlor och schyssta möbler! Vi har också flera 50-talsmöbler hemma förresten, riktigt fina är de!
  Stor kram med toner i!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad du är härlig.. ja, om man dansar fram inspirationen så går det så klart bättre. Kramar

   Radera
 6. Det är roligt när det händer något :) Vi är sååå sega innan vi kommer igång :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är jag med... har tavlor som inte hängts upp på massor av år. Men nu vill jag ta tag i det. Kramar

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen