lördag 10 maj 2014

300 kr kostar sockarna..


.. och de pengarna gör att ett barn i Zimbabve kan gå i skola i ett år och dessutom få ett skrivblock, en penna, ett par strumpor och en godispåse. De kallas yogasockar men går ju att använda till vilket fint tillfälle som helst. Oavsett om du vill ha finaste yogasockar eller ändå stödja någon i en annan del av världen så kontakta Kersti.

Kersti som skapat dem är mamma till en av de varmaste människorna jag vet nämligen min bästa vän K. De är båda engagerade i att förändra världen inte bara här utan även i en helt annan del. K driver projektet sticka till små för att nyfödda inte ska behöva komma hem från BB inlindade i tidningspapper. Det är genom små och stora handlingar vi förändrar världen.

I mina fina sockar kläds fötterna in med kärlek och livet blir lite mer skimrande. Någon annanstans i världen kan någon få en skolavgift betald de inte själv har råd med och på så vis kanske förändra sin livsväg. Det vill jag vara en del av.

12 kommentarer:

 1. Vad vore världen om det inte fanns människor som din vän och hennes mamma. Tack och lov att de finns!!

  Trevlig helg!

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det fantastiskt att det finns såna människor.
   Kramar

   Radera
 2. Vilket bra initiativ! Det är ändå så att det är lättare att få människor att skänka en slant om de samtidigt får något för den som ett par underbara sockor! Jag ska gå in på båda länkarna och läsa vidare!
  Önskar dig en fin vecka!
  Kram M.E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, precis så är det.. och lättare när man vet att det verkligen kommer fram.
   Kramar från Liv

   Radera
 3. Väldigt fint, både strumpor och handling. Jag kan inte handarbeta själv men har en vän som stickar och virkar till div olika projekt. Jag får handla och stödja på så sätt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan inte heller och är förundrad över hur vackert de skapar och då är det en fröjd att kunna stödja dem och även andra.
   Kramar

   Radera
 4. Jag blir glad av människor som gör fina medmänskliga saker. Tillsammans är vi mindre ensamma och tillräckligt rika. Världen behöver fler sådana. Dessutom var strumporna fina också Kramar till dig och dina vänner som gör världen lite bättre

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, medmänskliga saker är det vackraste jag vet. Jag är glad över att vi alla kan välja att vara det på olika sätt.
   Kramar från Liv

   Radera
 5. Vilka underbart vackra strumpor i tanke, utförande och kraft!
  Tack för tipset kära vän,
  Vill att allt är bra med dig!
  Stor kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja,de är superfina på alla vis. Allt är bra med mig.
   Kramar från Liv

   Radera
 6. Man blir glad av att läsa dessa rader! Kram

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen