fredag 23 maj 2014

När jag fyllde 40 bestämde jag mig..

.. att det här året ska jag unna mig en sak i månaden som är lyx och bara för mig.

Jag har tagit hawaiiansk lomilomi-massage av Annika, fått ayurvedisk oljemassage med varma läkande oljor hos Gunilla på Kalpana och fantastisk ansiktsbehandling hos bästaste Christel.

Den här månaden unnade jag mig en figur- och stilanalys hos Amelia Ursache. Det var verkligen en investering i mig själv och min garderob kan jag intyga. Amelia med sitt varma bemötande fick mig faktiskt att se min timglasformade men korta kropp på ett nytt vis. Jag fick lära mig att mina ben faktiskt inte är korta jämfört med min längd men att mina lår ger det intrycket eftersom de är kraftiga. Jag fick konkreta tips om vad som passar just mig med mina mått, min ansiktsform och min personlighet. Jag har redan köpt mitt första plagg baserat på min nya kunskap.

Utöver att det var konkret kunskap så var Amelia så himla bra på att känna mig lugn och trygg med mina skavanker och framhållandet av det som är bra med min kropp. Jag studsade ut från studion fylld av energi. Det är viktigt att unna sig saker som bara är för ens egen skull tycker jag och det här året kommer jag göra det som en present till mig själv, det är härligt att få tänka tanken att vad ska den här månaden innehålla för lyx just till mig.

10 kommentarer:

 1. Åååå...en sån där genomgång vad man passar i skulle jag verkligen vilja ha. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var väl investerade pengar tänker jag och väldigt uppmuntrande.

   Radera
 2. Den bästa present du kan ge dig själv! Att ge sig själv något som man vill ha och mår gott av. Unna sig. Så himla himla bra!! Och vilka bra grejer du unnat dig!! Skulle gärna gjort en figur och stilanalys men här där jag bor finns det inte. Ingen som arbetar professionellt med det iaf. I Umeå finns det säkert men att åka så pass långt bara för det blir för dyrt tycker jag. Just nu. Kanske ändrar jag mig.

  En fin söndag hoppas jag du har!

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det kändes som en bra present och ett sätt att se till att man får bra saker.. och det är fint att ge till sig själv. Kan förstå att det inte riktigt blir värt det, det viktigaste är ju att klä sig i det man trivs med men för mig var det lärorikt.

   Kramar

   Radera
 3. Klokt och föredömligt!
  Och spännande! Undrar just vad en sådan analys skulle visa mig:)
  Stor kram

  SvaraRadera
 4. En fin present till dig själv, att kunna njuta mer av det fina som är du❤️Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad fint sagt finaste Di <3
   Kramar

   Radera
 5. Vilken underbar investering att unna sig själv saker varje månad. Det är sånt många skulle göra mer. Var i landet ligger den här Amelias studio? Känns som något jag också skulle kunna tänka mig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den ligger i Stockholm :) Ja, det tror jag många skulle må bra av och det måste ju inte vara dyra saker.. man kanske ska unna sig en utflykt till en plats man gillar varje månad men man gör nåt för sig själv.

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen