lördag 31 maj 2014

Life is...


... står det på bilens registreringsskylt. 

Jag tänker att man får fylla i resten själv. I mitt fall så brukar jag säga att livet är ett äventyr att uppleva och inte ett problem att lösa. Kanske blir svaret olika beroende på vilken stund eller dag man frågar någon men det kan nog vara bra att fundera över hur man ser livet i det stora hela. När jag la ut bilden på instagram så blev svaren att leva det och magiskt. Vad hade du som läser fyllt i meningen med?

Jag tror man ska vara försiktig med ordval ibland. Om man ofta säger att livet är hårt, en kamp, orättvist etc så är det även glasögon man har lättare att se genom när man blickar ut över livet. Livet är sannerligen inte alltid lätt att leva det tror jag alla håller med om men vad är alternativet? 

Om livet är ett äventyr (med utmaningar och härligheter) så betraktar jag det annorlunda än om jag bestämmer att det är svårt att hantera. Om livet är tråkigt, kan jag själv göra det roligare eller kan jag börja uppskatta det som finns omkring mig och på så vis finna livet mer skimrande. En tung dag kanske jag åtminstone kan uppskatta min varma kopp the och vännen som finns att ringa. 

Om vi skulle låna varandras problem en dag skulle vi vara sparsammare med råd, fördömanden eller förenklanden tror jag. Livet är.. som det är ibland. Frågan är bara när du lägger dig om kvällen om du väntar dig att vakna upp till en vänlig eller fientlig värld. Livet är ibland just vad du gör det till och hur du betraktar det. 10 kommentarer:

 1. Så kloka ord.... om vi skulle låna varandras problem skulle vi vara sparsammare med råd fördömanden och förenklanden..... så är det nog helt klart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tror jag.. när man står i mitt det som livet ger så är vi nog alla många gånger ganska förvirrade och vilse. Sen behöver vi ju kloka vänner att luta oss mot och kanske dryfta det med för jag tror på att ibland vill ju man ha ett råd.. men jag vill mest ha det när jag ber om det. Kul att du hittat hit förresten!

   Radera
 2. Ja det skulle verkligen vara en berikande erfarenhet att låna varandras problem. Livet är ju som det är. Sött och surt, vackert och fult, glädje och sorg. Kanske är det motsatserna i livet och levandet som gör det så fantastiskt.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tror jag med... jag tror också på att det är kontrasterna som utgör livet och som gör att man kan uppskatta när det är bra. Kramar

   Radera
 3. Precis på pricken och å så minnesvärt!
  Life is...å Liv! Jag får inte ihop det, kan inte fånga det mellan tummen och pekfingret. Men jag tycker mycket om att tänka på det:)
  Stor kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ok, vi är många som inte alltid får ihop det.. och det är också livet tänker jag.
   Kramar

   Radera
 4. Livet är vad man gör det till, skulle jag vilja säga, men tycker samtidigt att det känns orättvist mot de som inte har förutsättningarna att göra så mycket av det. De flesta av oss som finns här i bloggvärlden är ju privilegierade och kan välja och vraka på livets stig, men det finns tyvärr många där ute som har en svart tillvaro där det inte är lätt att se livet i ett rosa skimmer. "Livet är inte rättvist" är nog den mening jag tycker är sannast!
  Kram M.E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är sant, alla har inte samma förutsättningar. En del av dem som jag möter har absolut inte det (hemlösa, bristande skolgång, diagnoser, traumatiska uppväxter etc) och även om de inte ser livet i ett rosa skimmer så kanske de utifrån sin plattform vågar börja växa lite och åtminstone leva livet.
   Kramar från Liv

   Radera
 5. Jag fyller inte i med något. "Livet är" räcker. Bara så, utan etikett, utan att stoppa in i ett fack. Det bara ÄR. :-)
  Ann

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, så är det.. det ÄR hela tiden!

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen