söndag 24 januari 2016

Varför skjuter man på saker

.... som skapar vardagsmagi och glädje direkt? Varför väntar man ibland utan orsak, mål eller riktning?

Det var en tanke som slog mig idag när jag använde min rosa stjärntrollstav från Lush som likt magi trollade fram mjukgörande bubblor. Den har jag köpt för längesen men sen glömt att använda eller skjutit på i väntan efter ett särdeles fint bad. Jag tror vi alla fastnar i steget ibland och väntar på att saker ska hända istället för att skapa dem själva. Jag tror det är de små handlingarna som räknas och i det ingår att ta hand om sig själv och ibland ge sig det man behöver. Vem behöver inte lite vardagsmagi och ge sig själv ett leende, det blev i alla fall resultatet när jag vispade omkring med min rosa stjärna medan bubblorna växte till ett guppande molnlandskap i mitt varma badvatten.

Pedagogiska mamman köpte för massa år sedan duschkrämen Snow Fairy från Lush som beskrivs som en glittrig sockervaddsrosa och sockersöt duschgelé för busiga, fruktiga och fluffiga små feer. Doften var lite i sötaste laget men jag gillade min glittrigt rosa duschkräm som fick mig på bra humör när jag använde den. Den brukar komma höstetid och stanna till jul hos Lush och den här stjärnan är en del av den kollektionen, men jag köpte den inte i höstas om jag är ärlig.

Jag fyller snart 42 men har en barnslig och lekfull sida och jag värnar om den. Den är en del av den jag är och jag hoppas den följer med mig oavsett ålder. Jag låter mig svepas med och glädjas av små saker som skapar goda känslor, vardagsmagi eller extra rosa fluff hos mig. Det är härligt. Men idag insåg jag att jag väntat för länge med något som funnits där för mig hela tiden. Så är det i livet ibland. Jag behövde den påminnelsen.


6 kommentarer:

 1. Som jag nog sagt förut...jag är usel på sånt..sparar alldeles för länge ;) Utom choklad, den äter jag direkt ;)

  SvaraRadera
 2. Jag hoppas den sidan av din personlighet kommer att följa dig hela livet. Den ska du vara både rädd om och framför allt stolt över.
  Kram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack fining, jag gillar den sidan av mig.. mycket så jag hoppas den följer mig under hela livet. Kram från Liv

   Radera
 3. Var rädd om den lekfulla sidan... Kramar

  SvaraRadera
 4. Det är sunt att bibehålla den "barnsliga " sidan hos sig. Att odla den ger ett roligare liv.

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen