fredag 22 juli 2016

Att vända åter...


... att åter vända. 

Hur jag än vänder på det så är både Gammelstad och Stockholm mina hemplatser så vart jag än återvänder lämnar jag ett hem och en plats bakom mig som jag saknar. 


Den sista kvällen i stugan är skimrande vacker. Jag tar med mig en kopp the och sätter mig på piren och njuter färgers palett över himmel och älv,  hur fiskar hoppar i stilla vatten och fåglars sång. Solen går inte ner förrän klockan är närmare halv elva och jag njuter dess sista blick i vattnet. Det är vackert utom ord och till och med med en mobilkamera lyckas jag fånga en del av dess magi. 


Nu sitter jag på tåget hem och kommer i arla morgonstund anlända hem till huvudstaden. Den sista dagen blev sommarvarm och bjöd en himmel utan moln. Min finaste morfar fyller 86 och vi firar med goda bakelser ute på verandan. Jag älskar att umgås med mina fina morföräldrar. De är mina förebilder och är mig alltid nära i hjärtat oavsett vart jag är i världen. De har lärt mig generositet men vägrar ändå ta emot lika andelar smultron när vi plockat. 

Jag lämnar mitt lilla paradis och njuter tågresa mellan två fina platser. Tack livet, vad lyckligt lottad jag är med fina hemplatser, vackra människor och mycket kärlek. 
5 kommentarer:

 1. 45-årig, mamma, fru bloggar om allt möjlig mellan himmel och jord! Blogga som innehåller det mesta! Träning, hälsa, vardag, inspiration & mycket mer! Sätt gärna en tass!! Vill ni mig något så skriv då!http://nouw.com/annorlundaannorlunda/profile

  SvaraRadera
 2. Underbart att få umgås med mor eller far-föräldrar...eller för den delen andra älskade människor. Här känns det tomt när jag tänker på det...varken jag eller sambon har några mor eller far-föräldrar kvar i livet och tomheten efter mamma ska vi inte ens tala om. Men jag möter fina människor ändå, nu senast på kurs :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det njuter jag av och jag förstår om det känns tomt. Vad fint ändå med fina möten med nya människor. Varmaste kramen från Liv

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen