tisdag 5 juli 2016

Det glittrar..... av sommarens väsen i mig. Morgonens dagg vilar i de gröna bladen och väcker naturens dofter och mig till liv. Solens ljus silas genom takkronor och skapar stråk över gröna blad och blommors längtan att veckla ut sig i sin skönhet. Det är tidig morgon och jag sover gärna så länge jag kan på morgnarna men när jag ska träna är jag uppe tidigt och även om jag knappt är vaken så kittlas mina sinnen av det vackra.

Att lätt kunna hänföras är en av de sidor hos mig jag är tacksam över, jag kan bli glimmande lycklig av att se att blåbären börjat växa och att känna rosors doft. Jag luktar på alla jag går förbi så jag inte missar de  som doftar men även de som saknar doft har sin skönhet och jag njuter färgkavalkader och deras perfektion i att bara vara som de är. Tänk om vi människor kunde vara lite bättre på att se att också vi duger precis som vi är och vara i vårt varande istället för det som vi tror vi måste vara.

Jag kan halka i den fällan själv ibland, där jag ser det som fattas hos mig istället för den person jag är med alla mina vardagliga härligheter och superkrafter som kännetecknar just mig. Det är klart jag har svaga sidor också men jag tror ju att vi alla behöver varandra och att någon annan har det som styrka som är min svaghet och kan dela med sig eller att jag kan lära av den personen. Ingen människa är en ö, vi är alla länkar i livet som kan stötta varandra.

Men vi har alla superkrafter, någon är duktig på att laga mat en annan på att vara en god lyssnare. Om man värnar och använder sina superkrafter istället för att fokusera på det man inte kan så blir man nöjdare med sig själv och dessutom gagnar det både en själv och andra. Sen gäller det ibland att inse att man själv har makten över hur mycket och vilka som får ta del som är unikt just för dig. Ibland kanske du behöver vilan istället för att ge till andra i just den stunden. Bara för att man är bra på något innebär det inte att man alltid ska ställa upp utan man behöver stämma av med sina egna behov och hur livets ramar ser ut i stunden.

När jag hade utmaningen NFI (nytt för idag) i 100 dagar så fanns det självklart dagar när jag fick uppfinna ett nytt för idag. En dag satte jag mig ner och började skriva ner mina superkrafter och det här är delar av den listan:

* Att jag kan roa mig själv oavsett om jag sitter ensam på en sten i skogen. Jag kan leka med tankar, läsa något, skriva något, lyssna på podcast eller dansa utan musik eftersom jag bär musiken inom mig.

* Jag är en romantisk drömmare.

* Jag sover gott i de flesta miljöer, är inte lättstörd och somnar om lätt.

* Jag gillar verkligen livet, det finns dagar det är tufft att leva men jag har en kärleksrelation till livet och som i relationer så går det upp och ner. Livet är det största äventyr jag kommer få uppleva och jag vill njuta det medans det varar.

* Jag är genuint intresserad av människor, deras tankar och livsöden.

* Jag kan resa på egen hand och tar mig fram även om jag inte kan språket. Jag tänker att jag reser ut i världen och möter vänner och då gör jag det.

* Jag är en livsnjutare.

* Jag har lätt att känna tacksamhet (det har jag dock till stor del övat upp och det är en av de saker som förändrat mitt liv mest).

*Jag antar utmaningar även om de kan skrämma mig.

* Jag är nyfiken och vill alltid lära mer, veta mer och fortsätta utvecklas.


Vad är dina superkrafter? Vad behöver du göra för att känna att du duger som du är? När vill du använda dina superkrafter och när vill du låta dem få vila? Även superhjältar behöver vilopauser eller hur.  När behöver du be om hjälp? Vad är dina vänners superkrafter? När glittrar det i dig?

Dagen vandrar vidare och jag med den. När jag kliver ut från gymmet har asfaltens värmts upp och känslan är annorlunda. Min kropp är trött efter träning men jag är lycklig. Jag köper frukost på ett café och beger mig till mitt arbete, ett arbete där jag använder mycket av mina styrkor och får de jag möter att göra detsamma. Om du i mötet med en person är på jakt efter deras superkrafter och styrkor kommer du se helt andra saker än om du letar fel. Vi har alla ett val.


8 kommentarer:

 1. Du glittrande stjärnströsslare och som har förmågan att se dig själv och ta vara på det du har! Du är min hjälte på jorden, en av de människor som berör mig mest, som ofta får mig att tänka om och se det där som glittrar. Som kanske någon gång även fått mig att våga lite mer och det bara genom dina ord i din blogg och det irl-träffar vi haft. Jag tänker på min superstyrka - ja den tog jag tag i och vågade, där mitt i sången inför gruppen tog jag det steg som jag behövde ta för att gå vidare. Jag har en styrka i mitt målande då glömmer jag tid och rum. Orden får vila en stund, de kommer när det är dags igen.

  Som du kan jag sitta på en sten, men jag sitter helst vid havet för att känna vindarna och dofterna. Där känns det som om min själ får det utrymme den behöver för att leva. Jag kan sjunga och bygga snögummor på stranden, låta mig vara den jag är innerst inne den som jag så sällan talar om.

  Jag känner att jag plötsligt finns där, inte längre som den betraktare jag en gång var som såg livet utifrån, utan den som deltar i det. Jag drömmer om resor, till djungeln långt där borta, nya smaker och dofter, upplevelser och människor som är som jag fast inte. Jag vet inte om jag kommer att hinna med att uppleva allt jag vill. Vår stund på jorden är så kort.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men vad fint skrivet. Du är min stjärnströsslare ♥. Du har så många superstyrkor, ditt målande, ditt mod, ditt skrivande, din sång, din nyfikenhet som fick dig upp i mitt klätterträd och allt det andra. Jag blev så berörd när du skrev att du gått från att vara betraktaren utifrån till att vara deltagare.. det måste vara det största. Härligt att du vill uppleva och att du börjar utforska, att resa och upptäcka är bland det bästa jag vet.

   Vackraste Ann-Charlotte, du är fantastisk på så många vis min fina vän.

   Varmaste kramen ♥

   Radera
 2. Vilken fin lista. :) Att vara med sig själv och ha roligt....det är jag bra på och något jag unnar alla att uppleva :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fantastiska egenskaper.. och så din förmåga att fånga det vackra i foton.. den tycker jag om ♥.
   Kramar

   Radera
 3. Tack❤️just nu vilar superDi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad fint att du vilar, det är viktigt på riktigt i vissa lägen ❤️. Kramar från Liv

   Radera
 4. Ett underbart inlägg. T A C K för att du delar med dig av dina superkrafter och glittrande egenskaper. Jag tar till mig frågorna och fnular på dem en liten stund
  Kärlek och solglitter till dig från mig
  Emma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack underbarling, du har massor av dem och du delar med dig till så många ❤️. Den varmaste av kramar till just dig.

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen