måndag 26 december 2016

Vilsam lättja..... där jag njuter av att sträckläsa en bok, att blicka ut över snön och att ta en långsam morgon. Jag kommer ikapp mig själv, det är viktigt. November och december har varit fulla av processer och erfarenheter av allehanda slag och de slappa stunderna har varit för få. En tänkare behöver tid att tänka och landa för att vara i sin egen process. Det gör jag nu.

Jag njuter av att vara på en vacker plats med människor jag älskar, jag njuter av att sträckläsa och filosofera i min egen tanke. Att landa, ladda om och tänka fritt.. och ibland inte tänka alls. Jag läser en bok om vikten av att få tid att tänka och vad som gynnar det egna tänkandet. Ett lån från vännen K som kom med den och sa att den här måste du läsa.. och det måste jag. För jag märker att när jag inte riktigt hinner med min tänkande sida och inte har glapp i tiden där man har obruten tid för tänkande, infall och varandet så fattas något mig. Det är då jag inte ser perspektivets alla vinklar och kan känna mig ojordad.

Men just nu njuter jag ledighet, att vara i det som är och att ladda om batterierna. Tids nog kommer nya jobbet och det jag behöver lära mig där. Just nu är jag i nuet och låter latheten ta ett enormt utrymme. Det är viktigt på riktigt.


4 kommentarer:

 1. Vad skönt att få stanna upp och hinna med sig själv och sina tankar :) Ibland kan jag längta efter att få tid att tänka klart. Och en del människor verkar inte förstå alls vad man pratar om. :) För mig är det lite olika tankar också...en del "riktiga" saker som behöver funderas igenom och ibland bara dagdrömmar som jag vill få njuta av :) Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så himla skönt, välbehövligt och alldeles underbart faktiskt. Tid att tänka klart känns jätteviktigt och jag ska bli noggrannare med det och att tänka aktivt ibland på vissa frågor och ibland låta tanken flöda fritt som den vill och när den vill.
   Kramar från Liv

   Radera
 2. Härligt! Det är nog så viktigt med tid för eftertanke och reflektion. Själv är jag en orolig själ som lätt blir rastlös om jag inte har något för händerna. Jag försöker få in lite yoga i mitt liv, men det är svårt och jag får verkligen kämpa för att vara i nuet och "inget" göra. Men jag kämpar på för jag vet att det är viktigt för att hålla.
  Kram Helén

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänker att man kan ha något i händerna som stickning, en kopp kaffe eller vad som.. eller som jag som tänker bäst när jag promenerar.. Jag har också insett att ett danspass (när jag inte leder det själv) är som meditation för mig.. så tanke i rörelse fungerar ju också.. vi behöver alla olika och det är viktigt att känna in. Men jag är en tänkare.. och behöver prioritera det för jag har också lätt att fylla tiden med diverse.
   Varm kram från Liv

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen