söndag 28 december 2008

Potpurri i bilder av de senaste dagarna..

Om det finns något som ska finnas i granen så är det denna prydnad. Jag minns den från min barndom och pedagogiska mamman från sin. Vida med lätt till orden kommer framförallt att låta bilderna tala i detta bildpotpurri så att hon kan minnas men så även världens underbaraste mormor och morfar men även den söta skärmflygaren ska få ta del av min familjs senaste dagar men även så klart alla sköna bloggläsare om de vill se lite mer av vad som hänt.

Saknar min mormor och morfar så mycket men det känns som om Gällivare har delat med sig av snön och kylan till julen här i år vilket känns fantastiskt. För en jul i vinterskrud blir extra gnistrande för en julälskare.Här är en bild på årets julnybörjare nämligen Alma som nu har klarat av sin första jul i en stor högljudd och stundtals färgstark familj. Hon har automatiskt hamnat i centrum och har klarat det bra. Roliga miner har hon lärt sig också som ni alla kan se.

Årets julklappar till barnen i familjen resulterade att vi numera är getfarmare av klass via action aid där man kan köpa getter till ett projekt i Mocambique vilket verkligen är en human present som passar mig alldeles utmärkt. Hade själv funderat på att köpa detta till familjen men det blev inte av. Julklappar som gör något för mänskligheten gör mig gladare och hoppfullare inför framtiden.

Vi byter egentligen inte julklappar mellan de vuxna men ibland fuskas det lite och det här kändes som ett bra fusk. Själv hade jag fuskat lite också och gett pedagogiska mamman min blogg i bokform.

Min pedagogiska mamma har nämligen sen i somras sagt att hon vill ha den i pappersform med bilderna (på bilden ser det ut som att den har ringpärm men det har den inte utan den ligger på ett album, fjärilen är ditlagd för att täcka mitt namn och är inte en del av bilden). Boken är 18x18 cm och kvalitén är bra enligt mina krav och förväntningar.

Jag hittade inget svenskt företag som kunde ombesörja det men Blurb i USA hade lösningen. Där kunde jag enkelt logga in på min blogg och bara hämta över alla bilder och texter i den ordning jag önskade. Sedan var det bara att sätta sig och redigera tills det blev som jag ville vilket tog ganska många timmar innan jag var klar med allt. Dessutom visade det sig att den senaste version av Blurbs program inte längre hade åtkomst till Blogger men jag letade (med skärmflygarens hjälp) upp en tidigare version där det fungerade. Enligt deras forum så arbetar de på att få tillgång till Blogger (och andra bloggportaler) igen vilket jag hoppas de lyckas med då jag kommer att fortsätta att få ut min blogg i bokform så att den kan sparas och läsas om flera år. Här kommer lite flera bilder från min bloggbok....
De julklappar som jag fick var oerhört uppskattade, jag har tex numera ett turkost rese-schack, en 50-talskalender och sen MASSOR av saker från Gorjuss som skärmflygaren bland annat överraskade med (ni ser ett axplock nedan). Han har en fantastisk förmåga att överraska och komma med presenter som värmer Vidas hjärta och får henne att häpna.

Mitt bildpotpurri kommer även att prydas av mat och inte julmat direkt (även om jag kan förtälja att vi definitivt ätit sådant i stora mängder) nämligen först lite mexikansk mat som min mexikanska vän Cris bjöd familjen på under annandagen. Fantastiskt gott och fräscht och till detta så fanns tomat och löksallad, mexikansk guaccamolle, tortillabröd och ris kokt i passerade tomater. Kycklingen var dessutom marinerad i öl.
Gottgottegottgott!Å sen idag så blev det min systers smörgåstårta som tog slut i ett nafs trots sin storlek. Men så var vi ju 11 hungriga familjemedlemmar med respektive också. Jag ÄLSKAR verkligen smörgåstårta så jag var mer än nöjd. Men framförallt så är jag så tacksam över min familj och deras kärlekar (som alla är supertrevliga och har översikt med de stundtals katastrofdåliga skämten som haglar).

Som en sista bild så kan jag inte låta bli att infoga lite vinterskönhet från Tällberg där vi fikade på juldagen. Vyn över Siljan i vinterskrud är verkligen något alldeles extra för mig.8 kommentarer:

 1. Vilken fantastiskt fin bok det ser ut att ha blivit. Gick det så snabbt som på några timmar?

  SvaraRadera
 2. En sådan bok skulle min mamma vilja ha, det vet jag. En bok med mina texter och bilder från bloggen. Men...

  jag har nästan sex tusen! inlägg från alla år.

  Fast alla inlägg behöver ju inte vara med... men ändå. Då vet jag vad jag ska göra nästa år då :)

  SvaraRadera
 3. Tack för ditt härliga julpopurri. Jätttekul....och vilken fantastisk ide med bloggboken..*imponerad*

  Ha det gott min vän
  kramar
  Emaa

  SvaraRadera
 4. Åh vilken häftig bok!! Kul grej!!

  Bilderna du visar är underbara fast jag gillar den från Tällberg allra bäst!! Eftersom jag har min sommarstuga i Laknäs så är utsikten från Tällberg ut över Siljan något alldelens extra!! Det känns lixom i magen på något härligt vis!!

  Du frågade tidigare om mina Bildkollage jag gör.....jag gör dem i ett program som ingår i min skrivare...en HP...men det finns säkert fler såna Program...

  SvaraRadera
 5. Vad roligt att få en liten insikt i din julhelg.

  Det var ju kilar det hette när det inte gick mer än till knät. Tack! Revärer var väl när det gick hela vägen ner?

  SvaraRadera
 6. Vilket härligt inlägg och vilket jobb med boken, Wow! förstår att hon blev glad som fick den.
  Ha det gott
  kram

  SvaraRadera
 7. Åh, vad smart! En bloggbok! Nu blev jag sugen... även min lilla mamma har en 30-i-topp-lista som hon nog skulle älska att få sådär! Vilken kanonpresent!

  SvaraRadera
 8. Men åh.... TÄVVBERGkortet var det vackraste jag sett på länge. :)
  Så ljuvligt fint!!!!!!!!!!!!!!!!
  Jag gillar verkligen Dalarna.... jag har bara ca 6 mil till Dalaporten! :)

  Liiiite avis på dina Gorjuss. :)
  Fiiina!

  Stor kram
  M I N D I

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen