söndag 14 december 2008

Liv i luckan - 14:e december 2008

14 är mitt magiska nummer så kanske går jag en magisk dag till mötes. Lucka nummer 14 kommer att innehålla en reflektionsövning för de som vill pröva på. Den tar inte många minuter men kan ge dig svar på viktiga frågor.

Den är tagen från min coachutbildning hos Coach Companion som börjar närma sig slutet då vi har diplomering fredag den 19:e. Att läsa till coach är det bästa jag gjort och jag är så oerhört nöjd med kursen. Den har överträffat alla mina förväntningar. Så som den coach jag snart är så tar jag mig friheten att coacha lite i min kalender.

Så tänd nu ljuset till tredje advent, häll upp en god kopp glögg, the eller kaffe eller varför inte ett glas must? Hämta några vita papper (eller en reflektionsbok om du har det och vill göra den där) och kritor eller färgpennor. För egen del så tycker jag att rita (som vi gjort på kursen) har mest effekt för det finns så mycket symbolik och orden ställer till det för oss ibland men om du blir helt stel vid bara tanken att rita (även om ingen annan ska se eller värdera det) så kan du ju skriva.

Jag kommer strax att ställa 5 frågor till dig. Läs en fråga i taget och börja rita eller skriva det som spontant kommer till dig. Sålla inte och försök att tänka att allt är ok (för svaren kan ju bli oväntade, ibland jobbiga, ibland roliga eller bara vara en påminnelse) och bara gör det. Försök att känna och inte enbart tänka och gör övningen som om det inte finns några gränser för vad som är möjligt. När du känner dig klar med en fråga så gå vidare till nästa. Kom ihåg att det finns inga rätt eller fel och att ingen annan än du behöver se det du ritat eller skrivit.

Redo? Då kör vi:

1. Var befinner du dig just nu?
2. Vart är du på väg?
3. Vad hindrar dig?
4. Vad håller på att växa fram?
5. Vad blir ditt nästa steg?

Vad ni gör med svaren är helt upp till er. Det ansvaret vilar på era axlar.

Ha nu en skön tredje advent och eftersom detta trots allt är en julkalender så vill jag infoga en bild på världens sötaste tomte nämligen Calle. Min vän Carrroline på bloggen vardagspussel har gett mig tillstånd att använda bilden. Finare tomte kan man knappast skåda så ha nu en underbar advent.

/Liv i luckan

7 kommentarer:

 1. Vad glad jag blev efter denna uppgiften. Så mycket positivt som kommer ur min snåriga väg.

  SvaraRadera
 2. Kul, det ska jag prova.
  Vad söt du var som stjärngosse :)
  Jag har ett underbart minne av luciamusik.. en lucia för länge sedan nu i Kungsholms kyrka, det var så vackert att jag ryser än när jag tänker på det - av välbehag

  SvaraRadera
 3. TACK, för dina fina kommentarer! Ängelsn betyder mycket, och jag är säker på att det är som du säger. Jag tror på livet efter detta... Vad det gäller mina gamla pensionärer, så är de väl unnade att få lite hembakat någongång ibland. Finns alldesles för många ensamma människor i stugorna runt omkring oss! Spännande att du läsr till coach!! Kramiz M

  SvaraRadera
 4. Sååå söt!!!

  Jag har en nominering till dig på min blogg,,,,nu går det runt igen :-)) Hhahahaha.

  Kramar

  SvaraRadera
 5. Det där ska jag prova någon dag......he he!!
  Gud en sån söt Tomte!!
  Kram på dig!!

  SvaraRadera
 6. Han är så fin :) tack för att du visar den hos dig, och många kloka tankar förmedlade du idag också :)
  Kram kram

  SvaraRadera
 7. Helt underbar övning och så en enormt söt tomte:)
  Din blogg är verkligen tänktvärd, intressant och fin!
  KRAM

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen