måndag 6 september 2010

Naturlig kraftkälla...

.. är de ord som sammanfattar tjejhelgen.

I naturens famn där skog möter hav och där vind möter stillhet tillbringar vi den första helgen i September. Värmen från brasan bryter av mot havet som piskar mot klipporna när vi anländer. Vilsamt, mäktigt och alldeles underbart.

Samvaro, närvaro och tillvaro med min syster och hennes vänner är en gåva som man inte kunde tacka nej till. En helg utan klocka då vi sover tills vi vaknar. Första natten så för mig vågorna in i drömmens land och jag besöker Hawaii där havet är annorlunda men dess ljud detsamma. Hembakt bröd, vyn över havet, 5 härliga tjejer möter mig vid frukosten. Tänk jag har allt jag någonsin önskat i den stunden.

Letandet efter svamp resulterar i att mina läppar av bär äro blå. Lingonen lyser röda mot riset och solen skimrar genom lövverket. Krispig luft och skogens doft väcker mina sinnen. En vedeldad bastu gör att badkrukan i mig kastar sig ut i det kalla havet en av Septembers första dagar. Det är ett mirakel i sig. I solens famn stillas havet och vilar still när solen går ner. Vi äter tacos, dansar framför wii, skrattar högt och jag vaggas ovaggad till sömns till ljudet av havet. Nästa dag så säger jag adjö till klipporna, havet, skogen och några sista bär slinker ner innan det åter till staden bär.

Jag är loj, utvilad och lugn i kropp och själ när jag återvänder. Naturen har alltid den inverkan på mig och trots detta är jag så beroende av stadspulsen. Det är kontrasterna som ger mig balansen. En blandning av aktivitet och vila, av sött och salt och av skratt och eftertanke. Låt oss leva livet lekande.

11 kommentarer:

 1. Mysigt! Vårat gäng åker till skogs i oktober..lite sent men det gick inte tidigare. Huvudsaken att vi får vara tillsammans :)

  SvaraRadera
 2. ja det är fantastiskt vad en helg i naturen kan göra, speciellt med goda vänners kärlek! kramar och njut av dagen

  SvaraRadera
 3. Goder morgon
  Ja jag är exakt likadan. Det är kontrasterna som skapar balansen. Men skogen är nog ändå min ursprungliga moder och i stan är jag en besökare men jag behöver ändå båda
  Ha en fin dag
  kram
  Emma

  SvaraRadera
 4. Vilken alldeles underbar helg du har haft.

  SvaraRadera
 5. Bilden Vida, bilden...

  Natur/trädgård är nästan min enda energikälla numera - människor funkar inte så bra...längre.
  (med vissa få undantag och i små doser)

  Jag gläds med dig!

  SvaraRadera
 6. mmm..det låter så underbart, skönt, lugnt och rogivande. gott med andra ord. kram på dig

  SvaraRadera
 7. låter som om du haft det himlans härligt!

  kramelikram

  SvaraRadera
 8. Så poetiskt du beskriver er helg :-) Kramar...

  SvaraRadera
 9. Det låter som en underbar helg. Man behöver verkligen sådana där kraftinsamlinga med jämna mellanrum.
  Kram

  SvaraRadera
 10. underbar bild och helgen låter so att den varit fantastisk.
  kram

  SvaraRadera
 11. Låter helt underbart & bilden <3 it!

  KRAM från Eva

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen