måndag 21 maj 2012

Hard work but totally worth it..

... står det på Malin Berghagens tröja.  Hon avslutar föreläsningarna på 4good kvällen. På Malins egen blogg skriver hon så HÄR om föreläsningskvällarna. Håller med Malin, har också arbetat mycket med mig själv och det har verkligen varit värt det.

Det viktigaste jag tar med mig från hennes föreläsning är vikten av att vara autentisk. Mot sig själv och mot andra. Att våga vara den man är och att vara sig själv trogen. Hon har lovat sig själv det. Jag gjorde samma sak när det nya året tog sin början. Vi som är åhörare lovar oss själva detta under hennes föreläsning i samstämmig kör. För mig känns det bra. Som en påminnelse till det löftet jag gav mig själv när 2011 klev över i 2012. Det var ett viktigt löfte för mig och jag har en ring med mitt namn präglat på utsidan av den som jag alltid bär för att påminna mig själv om att vara mig själv trogen.

En av de hemläxor mina klienter ofta får är att behandla sig själv som de skulle behandlat en riktigt god vän. Men även lyssna till sig själv och visa samma förståelse som en vän skulle göra. I min värld så kan en riktigt god vän ibland respektfullt även säga "sanningar" som man kanske inte vill/klarar se. Men framför allt att vara tolerant och kärleksfull som en vän är och inte döma, kritisera eller fastna i prestationsfällan och det är framför allt det mina klienter får träna på.

Men glöm inte bort, en riktigt god vän bjuder sin vän på fika bara för att den är värd det. Så om du gör läxan, glöm inte att plocka blommor till dig själv, bjud på fika eller kanske bara att ta den där pausen du så väl behöver. Det tycker vännen inom dig att du är värd och jag håller med.


13 kommentarer:

 1. Ingen enkel uppgift att jobba med sig själv.
  Livstid krävs. Men ett steg i taget...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kan det absolut vara.. och ibland handlar det om att bara vara i livet också. Att inte jobba utan snarare bara tillåta och iaktta...

   Kramar

   Radera
 2. Ja, jag är mig trogen nu för tiden och sann mot mig själv. Det är blivit mycket viktigt för mig och jag har arbetat med mig själv länge. Kram på dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då har du kommit långt. Varm kram

   Radera
 3. Kärlek och respekt för dina tänkvärda ord! kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kärlek och respekt för att du är du! Kramen

   Radera
 4. Nu har jag läst hos dig en lång stund.. mitt bloggvandrande och bloggande är aningens sporadiskt nu, det är så mycket med trädgård och annat som tar min tid så jag får liksom "läsa ikapp" :)
  Många kloka ord läser jag.. tack för dem! Allt sånt som tacksamhet, medkänsla, självkänsla är verkligen saker man måste jobba med. Och så måste man bestämma sig och hålla fast. Jag har tagit ett löfte att tycka om mig själv och aldrig skämmas över någonting, det är inte alltid lätt, men det går!
  Ha en underbar dag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilket fint löfte.. att tycka om sig själv och aldrig skämmas över någonting. Så oerhört klokt!

   Kramen

   Radera
 5. Hmm...nu triggade du igång mig. ÄR jag sann mot mig själv? Oftast tror jag iaf...men det finns ju saker att jobba med... hur vet man att man är sann mot sig själv? Hmm...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, gjorde jag.. jag tror att när man blir triggad eller berörd är det ett tecken på nåt.. jag tror att innerst inne vet man om man är sann mot sig själv. Jag tror att jag i de perioder jag inte varit det nånstans känt det oavsett om jag vågat se det eller inte...

   Kramen

   Radera
 6. Äh, du och Livskrafter..har ni gaddat ihop er???? Jag kanske inte alls är sann....HJÄLP!!! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. ;) Nej det har vi faktiskt inte, jag hade inte ens läst hennes inlägg när jag skrev det här.. kanske är du inte sann eller så är du hur sann som helst.. bara du som vet. Kramar

   Radera
 7. Det är hårt jobb att vara medveten om sig själv. Den inre resan är den svåraste resan jag någonsin gjort. och den tar aldrig slut.

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen