lördag 12 maj 2012

I väntan på sommarpratarna..

.. tittar jag ut över skogen och känner förväntan i maggropen. Det är nu 42 dagar och dryga 3 timmar tills det börjar.

De som följt mig ett tag vet att Sommar och Vinter i P1 med deras pratare är en av de saker som jag verkligen älskar. Jag lyssnar på ALLA program och sen lyssnar jag om på de flesta av programmen. Perfekt för promenader, vid diskning eller när man vill lyssna till någon annans tankar. Jag önskar också alltid sommarpratare.

Det som fascinerar mig med sommar- och vinterprogrammen är vad människor väljer att berätta och prata om när de når ut till så många personer. Alla har ju något att berätta. Det är viktigt för mig att lyssna på alla för det kan vara någon som jag inte har en aning om vem det är som är det program som fastnar mest, eller  så ändrar jag min bild av någon. Att själv få sommarprata en dag står självklart på min "bucket list".

I väntan på sommarpratarna så har jag röstat på vem jag vill lyssna på som folkets sommarpratare. För de senaste året har en alldeles vanlig och ovanlig svensk (eftersom vi alla omfattar det) fått göra sitt sommarprogram. Men det är vi som röstar om de utvalda och nu har jag gjort det. Här hittar ni de som spelat in några minuter för att visa vad deras sommarprogram kommer att handla om ifall just de blir den som får äran att spela in programmet. Jag tycker ni ska ta några minuter och lyssna in vem ni skulle vilja höra mer av.

De här kandiderar om titeln folkets sommarpratare:

* Det är Stephan Serrenius som vill berätta om en narkosläkares vardag nära liv och död. Han inleder med att berätta om när han var den som ansvarade för att stänga av respiratorn till en ung hjärndöd flicka.

* Elisabeth Ericsson har just insett att hon kört över sin man och vad är bäst att göra nu, backa eller köra framåt? Hennes sommarprogram kommer bland annat att handla om att fatta beslut.

* Monstren finns inte i mörkret, de finns inom oss är det Martina Stenström vill förmedla när hon berättar om när hon blev allierad med anorexin.

* Maja Skoglund berättar om sista helgen hos pappa.

* Om att gå från finansman till munk är berättelsen som Björn Natthiko Lindeblad vill dela med sina lyssnare.

* Om att som artonåring dras in i ett krig i Bosnien vill Darko Maric berätta mer om.

* Patric Sjöberg berättar om när det man inte vill ska hända händer, när  en förlossning sätter igång vecka 23.

Det var ett svårt val. Jag vill höra alla. Önskar att de åtminstone vikt 2 dagar till folkets sommarpratare för alla har ju en historia att berätta och jag lyssnar gärna.

Vad skulle du prata om i fall du fick chansen att prata?
Om du brukar lyssna på sommarpratarna, har du favoriter eller ett program som verkligen berörde eller ändrade din syn på något? 


Berätta gärna. Som sommarpratarnörd får jag inte nog av tankar kring detta.

Våga se din unika skönhet och våga berätta din egna historia. 

8 kommentarer:

 1. Åh, så mycket skulle jag ha att berätta!
  Om att gå vidare, om att resa sig igen, om livet, åter om livet...om sorg och glädje, om så mycket!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det programmet vill jag gärna lyssna på :)

   Radera
 2. jag skulle vilja prata om att vara blyg som barn, sorgen när en nära partner sviker, och framför allt bemötandet man får som utbränd. Jag lyssnar inte på sommarpratarna som någon regel men ibland kan jag lyssna och jag njuter av att höra en annan människas upplevelser och hur de klär sina tankar i ord. kram på dig du fina goa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant.. nu inser jag att jag skulle vilja att alla mina läsare fick prata in sina program.. tur att jag får ta del av en del av din resa via bloggen...

   Kramen från Liv som lyckades tappa bort den gamla kommentaren

   Radera
 3. Jag tycker många gånger att dom som man inte har en aning om vilka dom är, är dom bästa sommarpratarna :)Och en del kändisar blir man besviken på....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, de som man inte vet nåt om kan förvåna med så himla bra program.. och en del andra gör en besvikna.

   Kramen

   Radera
 4. Hey...I´m asommarpratarnörd...as you know
  Jag har redan röstat på vilken jag vill ska få sommarprata av dessa. Gissa vem?

  Beträffande den totala glädjen och höppandet när man känner att lyckohormonerna lever rövare i kroppen så kan jag bara meddela att jag är precis likadan...och jag tänker så förbli
  Stor kram vännen
  Emma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gissar på han som har varit munk gissa vem jag röstade på om du kan :)

   Härligt, då höppar vi vidare i livet men i olika städer...

   Kramen

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen