söndag 27 maj 2012

I liljekonvaljernas skog..

.. har vi skapat egna traditioner.

Jag och K's lilla familj har liljekonvaljparty med smörgåstårta. Det är fjärde året på rad och i år blev det lyxiga lax- och räkmackor för inte ens en tradition behöver alltid göras på samma sätt. Om man inte bor nära sin familj och inte själv har någon egen liten familj så kanske det är en naturlig del att hitta på egna traditioner.   Härliga traditioner som man själv valt och skapat. Min nyårstradition är också en sådan, där jag och vännen möts på nyårsdagen och pratar om året som gått och året som kommer.

Jag tror inte på traditioners skull men jag tror på traditioner jag tycker om men att göra det på sitt vis. Jag kan nog vara ganska traditionsbunden när det gäller julen men inte påsken till exempel. Men mysiga saker med fina personer vill jag fortsätta göra.

Så nästa år så är jag övertygad om att ses vi igen och plockar liljekonvaljer och myser. Men just nu njuter jag årets liljekonvaljer. De sprider sin doft i mitt hem och minner om examenstider i Dalarnas famn vilket lämnar en sommarlovskänsla i magen. Det känns bra.

På förra årets liljekonvaljparty hade vi med oss en tomte i skogen. Som sagt, man gör lite som man vill här i livet. Vem har sagt att en tomte inte kan dyka upp i sommarskrud?

11 kommentarer:

 1. Kan inte annat än att hålla med dig - vi skapar alla våra egna traditioner och allt efter vad livet lider kommer det nya medan andra faller bort.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är skönt att kunna välja och kunna bibehålla det man vill.

   Kramen

   Radera
 2. Underbart vi kommer gärna nästa år igen;) kram k

  SvaraRadera
 3. härligt härligt att skapa återkommande stunder som man mår bra av. kram

  SvaraRadera
 4. Ja vem har sagt att inte tomten kan dyka upp i sommarskrud
  Härligt med egna och sköna traditioner

  Kram och njut
  E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vem har sagt det? Den har inte mött nissen som plockade med ett leende på läpparna..

   Kramar och du.. jag NJUTER!

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen