söndag 20 maj 2012

Betraktelser från en trädstam..


.. där jag vilar på rygg och tittar upp mot molnen. Vattnet kluckar i vattenbrynet som vilar under mig.  Jag tycker om att klättra i träd och vila på trädstammar. När jag ligger där har jag kontakt med himlen och jorden på en och samma gång.

Sol, moln och fåglar glider förbi i den skira grönskan som ramar in min himmelsbit. Häggdoft, lekfulla nyvakna fjärilar och dragspelsmusik omfamnar mig. Kristi himmelsfärdshelgen närmar sig sitt slut. Jag har haft en vilsam, härlig och dansant helg som jag tillbringat med människor jag tycker om.

Möten i solen med mamma, hennes man och min kattälskande vän. Långfika med K och stjärnsessan där vi bland annat diskuterar synkronicitet och ett skrivarprojekt som jag har just nu. När vi skiljs åt springer jag oväntat på min gymnasiekärleks bästa vän som jag inte träffat på över 15 år. Han är också från Dalarna och har bara bott här i tre veckor. Ibland är storstaden liten. Ett snabbt möte där vi pendlar mellan det förflutna, nuet och framtiden. Någon som är precis sådär gedigen som han var för 20 år sedan när jag lärde känna honom. Vardagsmagi på bästa vis.

Solsken, värme och vilsamma stunder kännetecknar söndagen. Lycklig Liv promenerar söder runt och fikar i Hermans härliga trädgård med en vän. Promenad i gamla gränder med kullersten under fötterna och nyutslagen syren som färgar luften lila. Våren är så vacker som bara våren kan vara. Jag är så lycklig som bara jag kan vara.


Den här sitter på mitt kylskåp för att påminna mig om det jag tycker är viktigt. Den är skapad av en annan Liv som också tror att vi alla  kan hjälpas åt att göra den här världen till en bättre plats. Hon bor i USA och jag hittade henne av en slump. Om du vill köpa något från henne så hittar du det HÄR6 kommentarer:

 1. Å så härligt!!

  Världen är också liten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja ibland är den det :) Det kändes så himla roligt att träffa honom.. även om han bar på en del dåliga nyheter som att min glada ungdomskärlek numera var bitter, butter och inte verkade nöjd med livet. Jag hoppas att han gör det igen för han var en så himla fin människa och jag unnar honom det..

   Kram

   Radera
 2. vilka dagar du har, den ena bättre än den andra. Happy days. Kram på dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja just nu snurrar de härliga dagarna en efter varandra likt virvlande vårblommor i vinden och jag bara njuter..

   Kram

   Radera
 3. Det är så underbart att vädret äntligen tillåter oss att vara ute längre stunder och verkligen njuta!
  Önskar dig en fortsatt fin vecka.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det verkligen och jag bara njuter, njuter och njuter.

   Kramar

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen