söndag 10 juni 2012

Det är i motvind..

.. och inte medvind en drake lyfter lyder ett ordspråk.

Jag tolkar det som att det ibland är i prövningar eller utmanande situationer vi utvecklas. Det innebär inte att medvinden inte för oss framåt på ett liknande sätt men idag tar jag en titt på motvind som kommit i min väg. De senaste veckorna har jag upprepade gånger ofrivilligt hamnat i centrum på ett sätt som jag inte trivs med, jag tillhör dem som gärna står och iakttar i kulisserna istället för att kliva ut i strålkastarljuset.

Igår ställdes utmaningen på sin spets då jag blev uppdragen  att dansa en VÄLDIGT snabb Lindy hop inför säkert 100 personer på Nalens dansgolv. Vi var helt ensamma på dansgolvet. Jag är inte ens säker på att jag var i takt för jag tänkte att det här är så overkligt så det händer inte. Men det gjorde det. Att jag inte svimmade på köpet med tanke på min scenskräck förvånar mig.

Ärligt talat så tycker jag att det är jobbigt att ens skriva ner det men med tanke på att jag undrar vad universum försöker säga mig så hamnar det här som några rader som inte är klargörande. Är det månne dags att kliva ut från kulisserna och göra.. vad? Nån som har en idé? Nån annan som har motvindar i sitt liv som försöker säga dem något?


Jag älskar inte motvind, men jag försöker se om jag kan fälla ut vingarna när den kommer istället för att streta emot. 

18 kommentarer:

 1. Helt säkert utvecklas vi av våra motgångar - men kanske utvecklas vi i medgång också...och ärligt talat så skulle jag kunna tänka mig att segla fram på en räkmacka resten av livet. ;)

  Jag önskar dig en fin medvindstid när motvindstiden är över!

  Kram/SoF

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart vi utvecklas i medgång också.. det tror jag sannerligen på. La till en rad om det i inlägget efter din kommentar så inte alla tror att jag vill att de måste leta upp motvinden.. just nu vill den dock säga mig något.. och jag längtar efter medvindens ljumma bris men nu seglar jag vidare med vingarna lyfta..
   Kramar

   Radera
 2. Snyggt citat det där med draken....för motvind är det. MOT med stora bokstäver..hela jag känner mig mot, mot allt och alla. :) Men det går väl över får vi hoppas!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det bra? Är övertygad om att det går över.. frågan är vad du kan lära under tiden och vilka styrkor som blir tydligare eller växer i motgångstiden?

   Kramar

   Radera
 3. Du har redan svarat. Dags att kliva in och göra det som är obehagligt för dig. Du svimmade inte (det hände bara i dina tankar innan) eller hur :). Dags för nya steg! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, så talar en sann kbt:are :) Men du har rätt. Jag svimmade inte och jag har en del obehagliga saker jag lovat mig själv att göra.. dock inte i rampljuset men på livets scen om med utmaningar där jag står med blottad rygg och blottade händer.. men jag behöver vara modigare på vissa plan.

   Kramar

   Radera
 4. Ibland måste man våga utmana sig själv och vill man kan man alltid tolka ödets nyckar som början på någonting nytt.
  Önskar dig en fin måndag och start på denna nya vecka.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tolkar det som det.. för det är tydligt.

   Hoppas din vecka varit riktigt härlig!

   Kramen

   Radera
 5. Gumman du är gjord för att leda och hålla kurser. dags att kliva fram och låt hela underbara och kloka du få stråla i hela sin strålglans och inspirera människor.

  Så följer du med mig på kursen.
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad du är go. Det där med att leda kurser känns fortfarande långt bort. Men jag är glad att du tror på mig även de dagar jag inte gör det.

   Haha.. vi får se om kursen...
   Kramar

   Radera
 6. Det är dags att inta rampljuset och universum har redan börjat hjälpa dig att komma över rampfebern.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, kanske är det vad som händer.. men just nu tycker jag universum kör en ganska chockartad inlärningsstil :p
   Kramar

   Radera
 7. Du är så klok vännen och jag håller med dig, det är viktigt att vi lyssnar till våra motgångar och till vad det är de faktiskt försöker lära oss. Jag tror innerligt att vi lär oss mycket om oss själva genom hur vi hanterar motgångar.

  Själv är jag tacksam över min smäll in i väggen då för några år sedan. Mitt livs värsta motgång men samtidigt den bästa någonsin. För tack vare den är jag den jag är idag. Jag förändrade mitt sätt att leva, fick lära känna mig själv och den jag är på nytt och verkligen se alla sidor av mig själv. Lära mig att älska varenda milimeter och vara tacksam. Så jo, jag är helt övertygad om att våra motgångar försöker säga oss någonting och att vi kan lära oss mycket om vi bara har modet att lyssna.

  Så lyssna vännen och följ ditt hjärta!♥

  Stor kram till dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller verkligen med dig.

   Å jag känner igen mig, jag smällde aldrig men var svindlande nära och jag skulle inte vilja ha det ogjort. Har ett mycket bättre liv tack vare det. Jag är glad att du hittat alla sidor av dig själv och verkligen älskar varje millimeter. Vilken skatt du hittade och vad livet går mer i medvind när man gjort såna ändringar.

   Varmaste kramen till just dig

   Radera
 8. Du är så klok och insiktsfull att det bara lyser om det. Jag håller med dig det vilar mycket lärdom och utveckling i motvind och vem vill egentigen vara utan det?!
  Inressanta tankar ändå
  Kram på dig vännen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack fina! Jag vill nog egentligen inte vara utan det för det har lärt mig mycket, även om det inte alltid varit så roligt. Jag vill ju fortsätta utvecklas.

   Kramar till dig

   Liv

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen