söndag 3 februari 2013

Ingen ska behöva komma till världen och kläs in i tidningspapper..

.. tyckte min vän Karolina och startade därför projektet Sticka till små.

Ett projekt helt utan mellanhänder och där de stickade plaggen går direkt till de som behöver det som mest. En medmänsklig gärning från en del av världen till en annan. Om man inte kan sticka så kan man sprida kunskap om projektet, skänka pengar till tygblöjor (som köps på plats), porto eller något annat som bidrar till livet.

Pedagogiska mamman och hennes vän är med. Jag får därför en skatt med mig att överlämna till projektet, en skatt stickad med en känsla av kärlek och medmänsklighet. I min värld är det små och stora handlingar av vänlighet, mod och kärlek som förändrar världen.

Att få inleda sitt liv iklädd i medmänsklig omtanke istället för gårdagens trycksvärta gör skillnad i någons liv. Jag brukar säga att om du förändrar en enda människas liv på ett positivt sätt så har du bidragit till en bättre värld. Det tror jag på.

10 kommentarer:

 1. Så fint...på flera sätt.

  ♥ ♥ ♥

  SvaraRadera
 2. Jag ryser och blir varm och glad. Kram!

  SvaraRadera
 3. Så alltigenom vackert, kärleksfullt och viktigt. Sticka kan jag inte, men jag kan berätta för människor om projektet...tack för att du berättade om det för oss!

  Kramar,
  Frida

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det får du så gärna göra Frida. STORT tack för det!
   Kramar

   Radera
 4. Visst är det underbart?! Min kompis stickar/virkar till alla möjliga projekt :) Själv kan jag inte...

  SvaraRadera
 5. Jätte fint, varmt och hjärtligt! Kramar många

  SvaraRadera
 6. Jag önskar jag kunde sticka :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Om du vill lära dig kan vi hjälpas åt/ Karolina - sticka till små

   Radera
 7. Jag är i full fart med att sticka :) känns så fint att kunna vara med och bidra :) Kram

  SvaraRadera
 8. Vilket fantastiskt initiativ! Hon har ett stort hjärta din vän. Jag kan inte sticka men jag kan sprida ordet vidare om detta projekt, framförallt till de vänner som kan sticka. :)

  Jag tror att det är det viktigaste jag och min man har försökt ge våra döttrar under deras uppväxt - känslan av att de kan förändra världen. Att allt är möjligt.

  Stor kram till dig du fina♥

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen