fredag 15 februari 2013

Jag skrattar mig hes..

... på improvisationsteater.

Till alla er som inte hört mig skratta kan jag berätta att det inte är av det diskreta slaget utan ett gapskratt som ekar. Jag älskar att skratta, det sägs att när du skrattar så dansar din själ. Min själ dansade nog en dans av det vildaste, svettigaste och härligaste slaget och jag kliver ut efter föreställningen med stjärnströssel i hela bröstet.

I den mån jag kan fyller jag livets kulisser med det som gör mig glad, får mig att må bra och hitta balans. Ibland är det vila och eftertanke jag behöver, ibland explosiv dans, skratt så tårarna rinner eller total närvaro i en stadspromenad där staden tar andan ur mig. På scenen försiggår föreställningen som jag regisserat men där vad som helst kan hända.

I dagens akt så finner jag pippihusdrömmar, Hawaiiplanering, ettårskalas för finaste stjärnprinsessan och sen skrattet. Morgondagens akt vet jag inget om mer än att film och dans ingår i manuskriptet. Utöver det kan vadsomhelst hända.


10 kommentarer:

 1. Improvisationsteater är bland det roligaste som finns!
  Hoppas dunder en fin dag.
  Kram Helén

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en skön men lite knasig dag med glömd plånbok.. men annars allt väl. Det är fantastiskt och jag är så imponerad av skådespelarna som kan improvisera utan förvarning.. älskar det.
   Kramen

   Radera
 2. Så är hela livet, en improvisationsteater!
  Fint och klokt om att vara här och nu.
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju det.. en improvisationsteater där man inte vet vad nästa steg blir.. roligare att se det så. Bra för kontrollsidan av mig.
   Kramar

   Radera
 3. Så vackert, åh! Att skrattet är själens dans...ljuvligt!

  Och så välgörande det är, så befriande! Att skratta från djupet av sig själv, så där så att det dånar mellan bergen och det smittar av sig på alla som är med!

  Det är en gåva att skratta så, och det är så fint, för den är ju som den där kärleken, att den bara blir mer ju mer man slösar med den :)

  Stor kram,
  Frida

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så skönt, när hela magen bara guppar och man får ont men inte kan sluta.. och så sant, skratt och leenden smittar och det är så härligt med saker som växer på så vis.

   Kramar från Liv

   Radera
 4. Själens dans! Så härligt det låter. Tänk om våra själar fick dansa en häftig rumba tillsammans. Är så fantastiskt befriande att få skratta, allra helst tillsamnans med någon annan. Så fint inlägg! StOOOr kram till dig, vännen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De skulle nog våra själar gilla.. och om inte de har lust så gillar min kropp att dansa så då får den ta över. Det är verkligen en gåva att få skratta på det viset.. och det går ju att införa vilket blir planen.

   Kramar från Liv

   Radera
 5. Svarar som ovanför, ni kloka:-)
  Så vackert med dans, stjärnströssel och skratt!
  Känns som om våren nalkas - kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fram till dess så tänker jag dansa mig fram i snöströsslet.. hoppas du har den finaste av dagar.
   Kramen

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen