torsdag 7 februari 2013

Under svarta kappor, stora halsdukar och..


.. neddragna mössor döljer sig vardagsprinsessor och vardagsprinsar. Där finns även trollkarlar med magiska krafter och kloka häxor som kan koka soppa på en spik. Allt från de som sätter guldkant på vardagen till sig själva eller för någon annan. Som styr sina kungariken i sina familjer eller gör världen lite mer magisk i kungariket livet.

Under snöflingors glittertäcke gömmer sig frön som väntar på att få spira till våren. I människors hjärtan finns frön av drömmar som spirar om vi vattnar dem och vågar vandra i dess riktning. Man vet aldrig när man möter en prinsessa, vardagsmagiker eller lyckohäxa men om man håller ögonen öppna finns de överallt, med lekfullhet i blick och en bestämdhet att leva sitt liv på sitt vis.

Våga öppna upp för ett oväntat möte, så mycket spännande kan ske då. På den sista tiden har jag träffat  olika främlingar där det resulterat i en spontanfika efter att jag fått en väska jag beställt, ett intressant samtal kring livets dansvirvlar och att jag ska gå på en danskurs en av kvällarna nästa vecka. Vissa dagar är jag öppnare än andra för att möta blickar och leenden men det är ofta då nåt magiskt kan hända och för en stund får du ta del av någon annans kungarike.

20 kommentarer:

 1. Visst är de spontana oväntade möte spännande!
  Det gillar jag, men som du fint beskrivit så är man inte alltid öppen på samma sätt. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är spännande och vissa gånger är jag inte de minsta öppen men ibland så är jag det och då kan så mycket hända.
   Kramar

   Radera
 2. Vilken fin text! Och härlig teckning, vardagsprincessa;) underbart ord! K

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Det finns en kalender som de säljer på prickig katt som full av prinsessidenter.. den är jag sugen på.
   Kramar

   Radera
 3. Vacker text! NU gråter jag... vet du vad du påminner starkt om en person i min närhet, som lyfte upp mig från botten till att orka leva igen. Ni är väldigt lika. Vilken fin teckning!! En vacker vardagsprinsessa.. Tänk jag skrev om snöflingor häromdagen - skadad av Grinchen ser jag varje flinga som ett bo för en värld av drömmar och glitter. Spontanfika är det bästa! Jag är inte så bra på sådant men en dag så kanske jag vågar möta en okänd människa någon stans.
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk att du gråter till mina texter.. jag fick lov att gå tillbaka och läsa den själv. Visste inte att jag kunde väcka såna känslor.

   Tänk att jag påminner om någon som betytt så mycket för dig. Jag vet inte hur men det är ju ännu en fin komplimang. Älskar teckningen, den är från prickig katt..

   Underbar rad "varje flinga som ett bo för en värld av drömmar och glitter".. har aldrig hört det uttryckt så.. den formuleringen tyckte jag verkligen om.. gick till din blogg för att hitta texten men det kanske inte var där du skrev den för jag hittade inte..

   kramar

   Radera
  2. Det var nog i ett svar på fb jag skrev det. Men jag tror jag ska ta och spinna vidare. Ibland bara kommer orden ibland står de lika gärna still och stampar.

   Radera
  3. Det ser jag fram emot att läsa.. det var verkligen en fin mening. Känner igen det där med orden, på sista tiden har de stampat så mycket så jag funderat på att bloggpausa men inget beslut ännu..
   Kramen

   Radera
 4. Tänk så spännande livet kan vara! Stor kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Livet är det mest spännande som hänt mig :) Kramen

   Radera
 5. Så fint, så lyckligt, så magiskt och PRECIS så det är!

  Jag tänker på en gång när jag gick i högstadiet och skulle åka till skolan, så där morgontrött och tonårstrulig. En grupp dagisbarn stod också och väntade på bussen. Plötsligt vände sig en liten pojke om, fick syn på mig, pekade och ropade:"Titta! En prinsessa!"

  Jag har sällan blivit så glad över ett vardagsmöte och har burit med mig det sedan dess.

  Kramar,
  Frida

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken alldeles,alldeles underbar komplimang.. den förstår jag om du bär med dig sen dess. Från hjärtat av ett barn. Men vet du? Han hade ju alldeles rätt.. du är en prinsessa som med ord stjärnströsslar bloggkungariket.
   kramar

   Radera
 6. Underbar text och underbara kommentarer! Tack allihopa! Mera vardagsprinsessor åt folket!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och jag instämmer om kommentarerna :) Mer extra allt av härligheter till folket instämmer jag i.
   Kramen

   Radera
 7. Men vilken fin text, vacker godnattlektyr för en trött livsnjutare. Jag och sambon har varit ute på landet och hjälpt svärmor med ved och annat smått och gott. I bilen på väg hem pratade vi om allt möjligt och samtalet gled till slut in på att vi båda två måste försöka att finna ett par nya vänner. Jag har de flesta av mina långt långt borta i Sverige och min sambo har dessvärre inga kvar efter många år i ett destruktivt förhållande. Ditt inlägg inspirerar. Visst vet jag att det finns massor av kloka häxor och trollkarlar där ute... men... vågar vi? möta det okända, det främmande? Jag vill så gärna att vi finner ett par nya gemensamma vänner... Många tankar far genom mitt huvud nu. Nattinatt:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh fina du, vad jag önskar er fina vänner.. som så klart finns därute då ni är så fina. Det är klart ni vågar.. om ni inte hittar rätt lyckohäxa, magiker, prins eller prinsessa så får ni leta vidare.,. I livets äventyr så ger man inte upp.
   Jag känner bara dig via bloggen men med den värmen, underfundigheten, livsglädjen, klokskapen och kreativiteten som du besitter så är ja säker på att de är många som skulle vilja kliva in i era liv.

   Varm kram från Liv

   Radera
 8. Ibland är man icke-öppen och då möter man mer sig själv och ibland är man öppen som då möter man mer andra. Jag behöver nog båda och båda kompletterar varandra.

  Många kramar från Veronica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag med.. men det är spännande vad som händer i det öppna.. och vad livet då bär med sig. Andra dagar räcker det med att bära sig själv och sina tankar genom livet.
   Kramen

   Radera
 9. Härligt!
  Vem blir nästa Magica De Häx?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske blir det du och kanske blir det jag :)

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen