söndag 17 februari 2013

Tänk vad många härliga lappar...


... som ligger i min årsburk konstaterar jag såhär i februaris mitt.

Det här är alltså den burk jag fyller med bra och härliga saker som kommer i min väg. Stunder, komplimanger, fina mail eller andra saker som händer som gör livet gott. Min vän K har dessutom gett mig extra fina lappar till de större glädjestunderna. Undra vad som kommer att stå på dem när jag tömmer den i årets slut?

Jag är lite förundrad över mängden lappar  med tanke på att året har inletts med en saknad efter något som inte blev vad vi hade tänkt att det skulle bli. Ett avsked för andra gången från någon som alltid kommer vara speciell för mig och jag för honom. Livets väv vävs vidare i nya färger och med andra mönster.

När jag tittar på min fina burk så inser jag att mängden lappar är resultatet av många års träning och arbete med mig själv. Frukter som skördas i livets träd. Att arbeta med tacksamhet och vara glädjeletare sker numera helt automatiskt och utan ansträngning för min del även när himlen är grå och regnet piskar mig i ansiktet. Forskning visar att de som är tacksamma också är lyckligare. Så om du vill hitta vägen till förhöjd lycka så kanta livet med tacksamhet.

Men lapparna handlar också om att jag numera vet vad jag mår bra av och vad jag mår mindre bra av. Jag väljer att införa det som jag behöver även om inramningen på livet inte kan förändras, jag målar bilden utifrån det jag kan och vet. För mig handlar det om att sänka krav på mig själv, umgås med människor jag tycker om, att låta kroppen få njuta dans och promenader och att vila när jag är trött men  även att unna mig saker som fyller mig med energi. Jag lutar mig mot värderingar, livsinsikter och det jag verkligen tror på.

Vägen hit har ibland varit knölig. Att arbeta med sig själv kan ge träningsvärk och kännas motigt. Men det var det värt tänker jag när jag skriver ännu en lapp och lägger i min burk.

17 kommentarer:

 1. Det är fint med burken! Du är fin och bra Liv! Kram!

  SvaraRadera
 2. Varför kallar jag dig för Liv när du heter Vida? Kanske för att du är som livet ska vara...? Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, kanske för att det är mitt namn i verkliga livet men i bloggvärlden kallas jag Vida (vilket är Liv på spanska).
   Kramar

   Radera
 3. Du ligger i min burk ♥
  Flera gånger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det glädjer mig, att ligga i någons burk ♥. Du ligger även i min ♥
   Kramen

   Radera
 4. När jag kliver in till dig, blir jag alltid så glad. Allt stjärnströssel du sprider runt dig! Det tar jag med mig och tänker att nu ska jag sprida lite vidare. Vi får se hur det går med det. Burken är bara för underbar. Jag spar mina fina stunder i mitt inres arkiv. (risken är väl att jag glömmer!)
  Kramar

  PS. Visst är staden en teaterscen apropå ditt förra inlägg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men tack ♥. Jag kanske inte tyckte jag strösslade så mycket här. Jag sparar också fina stunder i mitt inres arkiv men då blir de inte lika synliga och några glöms bort.. ser fram emot att minnas årets goda stunder i slutet av det.
   Kramar från Liv

   Radera
 5. Vilken härlig burk. Men det ser ut som du måste skaffa en större, för det är ju inte meningen att du måste sålla bland trevligheterna när året börjar gå mot sitt slut.

  Kram Helén

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, nåt sållande av trevligheter går inte.. då köper jag hellre en till ♥. Eller pressar ihop lapparna hårt. Det ska bli kul att öppna den i årets slut...
   Kramar från Liv

   Radera
 6. Att vara en glädjeletare, vilken fantastisk grej! Och att dessutom, som du, sprida den glädjen vidare, är ju underbart!

  Att se glädjen under svåra tider...det är en av de finaste egenskaperna man kan ha, tänker jag.

  Varm kram,
  Frida

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är dessutom mycket roligare att vara glädjeletare än motsatsen ♥
   Jag har tränat mycket för att kunna göra det just i svåra stunder, men det är en styrka tycker jag.
   Varmaste kramen och tack för snällord

   Radera
 7. Det där med burken var verkligen fyndigt!
  Tack för att du sprider glädje! Kram på dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så himla bra med burken, älskar min burk ♥.
   Tack för att du ser det så, framförallt här när jag egentligen valde att skriva om sorgen jag inte talat så mycket om just här.
   Kramar från Liv

   Radera
 8. Jo, en ny burk behövs nog. Men finns det så stora burkar? Ett akvarium kanske?
  Ann

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vem vet, kanske blir det ett glädjeakvarium med överraskningsfiskar i form av nåt härligt ♥.
   Kramen Ann och tack för att du skriver hos mig

   Radera
 9. "Att arbeta med sig själv kan ge träningsvärk...." Det där var fantastiskt bra formulerat och det tar jag med mig!!!! :-)

  Kramen från Veronica

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen