onsdag 6 februari 2013

Den härligaste av drottningar

.. nämligen Queen of Kammebornia har gett mig en utmärkelse som hon motiverar såhär: för att du inspirerar med ditt sätt att finna magin i vardagen, att hänföras och förundras av livets storhet.

Denna drottning som regerar i ett land fyllt med kärlek, vackra ting och där kreativitet smyckas med kloka tankar och modiga vägar. Jag blev så oerhört tacksam för denna fina utmärkelse och tar emot den med öppet hjärta och antar utmaningen att berätta 8 saker om mig själv innan jag skickar den vidare.

Det här är mina åtta mosaikbitar av mig som ger en skev men kanske mångfacetterad bild:

1. Jag älskar att ta mig en pyamasdag då och då. Då jag inte lämnar lägenheten utan stannar inne en hel dag i pyamasen och bara gör det som faller mig in som att ta en tupplur mitt på dan eller läser i timmar. Om det varit riktigt mycket så tar jag en hel helg. I mitt annars ganska intensiva liv där jag älskar intryck så blir det en skön kontrast.

2. Jag tycker att det godaste att dricka till chips, popcorn och ostbågar är MJÖLK vilket andra brukar rynka på näsan åt men samtidigt medger att de inte provat. De enda som håller med mig är min yngsta lillebror (möjligtvis indoktrinerad av mig) och en barndomskompis som faktiskt arbetat som kock på de finaste restaurangerna här i stora staden.. så jag brukar försöka intala mig att det är min förfinade smak som ligger bakom kärleken till denna udda kombination eftersom han gillar det.

3. Jag kan inte dyka. Det är sant. Jag försökte ett tag att lära mig i mellanstadiet och sen blev jag för gammal. Så när jag ska bada blir det inte med nån grace utan med ett stort plask eller genom att glida ner i vattnet. Men jag kan simma med delfiner i deras vikar när livet bjuder in mig. 

4. Ibland ser jag vissa sekvenser ur mitt liv eller andras som en tecknad serie och därför önskar jag att jag kunde teckna det jag ser  men jag är bättre att teckna i ord än att teckna. Ibland händer så konstiga saker mig så att det känns som om jag egentligen är en seriefigur som hamnat i fel värld och nånstans går det omkring en alldeles vanlig människa i seriefigursvärlden och undrar hur hon hamnade där.

5. Jag har en lekande liten flicka kvar i min vuxna kropp. Jag kan inte gå förbi en tecknad hage utan att hoppa i den, jag tycker att det är kul att åka gunglinbana bakom mitt hus och jag älskar att klättra i träd och ibland måste man ju bara lägga sig ner och göra en snöängel för att det är så roligt.

6. Jag är ingen huslig person men önskar ibland att jag var det. Jag är inte speciellt bra på att inreda, laga mat, se till att det alltid är ordning och reda eller laga saker som går sönder men jag kan däremot verkligen uppskatta god mat, vackra miljöer, människors händighet och sätt att ha en bra struktur hemma.

7. Jag är höger- och vänsterblind. Jag måste alltid igenom en tankeprocess för att räkna ut vilken sida någon menar genom att tänka vilken hand jag skriver med. De flesta andra verkar ha det automatiserat vilket jag alltid förundras över.

8. Jag har slutat använda kalender privat för jag minns datumen i huvudet har jag upptäckt även om de ligger månader bort. Det är som om jag kan lägga in dem och sen finns de där bildligt, allt från konserter, fikor, bokcirklar och andra saker. Men jag är dålig på födelsedagar, förmodligen för att jag inte lägger in dem mentalt i början av året.

Det finns så många vackra bloggar i vida bloggvärlden men de fem bloggare som jag vill stjärnströssla denna utmärkelse över när snöstjärnor faller över Svedmyraskogen blir följande.

Livsnjutaren- för hans förmåga att njuta livet till vardag och fest. För att han skriver vackert och klär bloggen i bilder som öppnar mitt hjärta.

Moi - En konstnär som fångar ögonblicket i bild och ord. Som öppnar mina världar för poesi, både den hon skriver och den hon finner åt mig.

Rainha - Som med sin nyfikenhet på livet och andligheten reflekterar över stort och smått. Från stora frågor till vardagsglimtar.

Lyckliga praliner - som gläntar på dörren till sitt vackra sovrum, sina innersta tankar och glödlampors skönhet.

Till dig! Du som läser och som inte är nämnd. För att du gör den här världen vackrare, klokare och att du är du med dina unika talanger. Om du har en blogg så ta emot utmärkelsen och skriv 8 saker om dig själv om du vill. Om du inte har en och vill dela så är du alltid välkommen att skriva det i en kommentar.
16 kommentarer:

 1. Åhh tack så mycket!! Känner mig både glad och förvånad :) Måste säga att jag tyvärr är väldigt dålig på att ta mig tid att göra sånt här, än fast det bara är 8 stycken frågor. Men för den skull är jag absolut inte mindre tacksam för utmärkelsen! Jag vill också säga tack för att du läser min blogg och skriver kommentarer. Att du finner min lilla blogg värd att återkomma till gör mig lyckligt glad. Tack fina du!

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod :) Du måste inte göra det, ville bara visa min uppskattning... man gör ju precis som man vill i min bok.
   Kramar

   Radera
 2. Fina du! Stjärnströssel över lilla mig? Så glad jag blir. Och så rodnar jag lite... Tar emot utmärkelsen med djup tacksamhet, bockar och bugar som ödmjukast. TACK! Största kramen till dig. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lilla dig? I min värld är du bland de största av livsnjutare :)
   Kramen

   Radera
 3. Å vad roligt att läsa lite om dig. Du är inte ensam jag är också höger-och vänsterblind, säger någon höger går jag till vänster. Jag skyller alltid på min vänsterhänthet och att jag alltid fått höra att höger är den hand man skriver med! I mitt fall stämmer det inte. Jag lånar med mig listan till min egen tysta blogg, för jag tror minsann att den är lite för tyst igen.

  Kram
  Ann-Charlotte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart du ska låna den, den är ju din :)

   Kramar från Liv

   Radera
 4. Gratulerar, så fint och så rätt den landade, drottningens utmärkelse!
  Och jag tycker mycket om att läsa dina åtta punkter. Det är spännande att lägga ditt pussel:-)
  Stor kram, tack för att du finns i bloggvärlden!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vad du är snäll :)
   Jag lägger fortfarande mitt pussel så vi får se om jag förstår mig själv... en vacker dag kanske.
   kramen

   Radera
 5. Grattis till utmärkelse!!
  Och TACK, tusen tack för stjärnströssel över min blogg!!!
  Glad och tacksam!
  Kramar i mängden till dig finaste!

  SvaraRadera
 6. Hej gumman.
  Åh tack för nomineringen. Det betyder mycket för mig.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Småskrattar för mig själv när jag läser. Nu känner ju jag igen det mesta av detta redan eftersom jag har haft förmånen att känna dig ett tag nu. glad är jag för det, ska du veta
  Dock var mjölken en nyhet för mig...hihi...har ju inte provat men det låter inte som smarrigast i stan. Men men har som sagt inte provat
  Höger och vänsterblind är ju jag också och det finns en förtröstan i att det inte bara är jag
  kramar fina goa du
  E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är supergott, jag loooooooovar!!! Men ingen verkar våga pröva när jag berättar. Men smakerna gifter sig tycker jag.

   Skönt att veta att man är i gott sällskap, blir alltid så förundrad över alla som lätt kan finna ut vad som är vad utan tvekan...

   Kramar från Liv

   Radera
 8. Jag trodde att alla var "höger/vänsterblinda"(?). Vi fick lära oss i lågstadiet att tänka "goddaghanden". Det funkar fortfarande i de flesta fall för mig. Bara ibland missar jag. Min tvillingsyster missar dock oftare än jag ;-)
  Ann

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får alltid en uppfattning om att jag är ganska ensam om det i min bekantskapskrets, de verkar kunna veta och känna i kroppen utan tvekan. Troligen inlärt från början men för mig har det aldrig blivit automatiserat. Ibland måste jag till och med låtsasskriva i luften för att vara säker på att jag säger rätt när jag menar höger... Jag missar ofta om jag inte får tänka.
   Kramen och tack för att du skriver en rad

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen