lördag 24 augusti 2013

Canasta, mandelmusslor & sirliga öron..


.. är titeln på en valloblommande kåseribok som jag njutit under bussfärder, på café i en stor fåtölj och hemma i soffan de senaste dagarna.

Den som skrivit dessa fantastiska texter är Pär Lifvergren men jag lärde känna honom i bloggvärlden under namnet Livsnjutaren. Han skriver alltid med en skön kombination underfundighet, klokhet och mycket livsglädje. I sina texter så leker livsnjutaren med ord, skapar stämningar och bilder utöver de vackra foton som fyller hans blogg. Han har en särdeles unik och vacker förmåga att skapa texter som hänför mig och får mig att le och njuta livet än mer.

Att öppna en alldeles ny bok, lukta på doften av nytrycket och finna en fin dedikation och mitt namn under tack-sektionen känns väldigt speciellt. Jag läser andaktsfullt och ofta med ett leende, ibland glömmer jag bort att andas. Då vet jag att det är något jag tycker är särdeles bra för det är då det händer. Pär Livsnjutare har blandat kåserier, citat och bilder i en härlig blandning. Vissa av texterna har jag läst innan men att göra det i bokform ger en helt annan känsla. Jag är så glad över att han förverkligade sin dröm och gav ut sin bok. Kanske gör jag detsamma.

Om ni missat hans fantastiska blogg finner ni den HÄR. Om ni vill beställa denna underbara bok så finns mer information om var den finns tillgänglig så finns informationen HÄR. Jag kommer att gå tillbaka till den många gånger, göra om och smaka på ord och stämningar och tänka nya tanka väckta av hans. STORT tack Pär för att jag får dela ditt skrivna livsäventyr och livsnjutartankar. Det får vallmon att blomma året om.
6 kommentarer:

 1. Åh, finaste go'aste du. Hur ska jag kunna tacka dig nog? Vilken fantastisk fin reklam du gör för min bok. Det värmer ända in i hjärteroten ska du veta. Önskar dig en riktigt fin helg! Här skiner solen idag och jag njuter kaffe och bloggande på altanen, plockar lite bland blommor och blader. Livet är helt enkelt ganska så härligt just här och nu. Kramis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är jag som ska tacka dig, för att jag får ta del av dina texter och talang. Att sedan få en sån fin bok och få vara en del på en rad av den är magiskt. Jag har en riktig livsnjutarhelg med vila och ensamtid blandat med tid med vänner, dans, nöjen och så avslutar jag den med en parkteater.
   Kramar i massor och det ska bli kul att se vart din bok och dina texter tar dig
   Liv

   Radera
 2. Å! Den skatten ligger hemma hos mig och bara väntar på att slukas! Nu blev jag ännu mer längtansfull. Och jag längtar också efter att läsa din bok den dag den hittar ut på papper. Jag känner på mig att den är jättefin!
  Varm kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad fint sagt, tack <3
   Kramar från Liv

   Radera
 3. Å det är fantastiskt att Livsnjutaren gett ut boken!!
  Hoppas vi också gör det en dag! Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är så fantastiskt. Jag hoppas också våra böcker kommer ut en dag.
   Kramar från Liv

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen