tisdag 23 augusti 2016

Det glittrar sol på klarblå himmel..


.. och värmen vänder åter.

Jag har dock njutit av det lite ruggiga, regniga och gråa. Jag tycker om sånt väder för det främjar  mys, sinnliga sinnesupplevelser och rum av reflektion i mig. Dessutom har jag världens finaste solrosparaply som gör att jag nästan längtar regn så jag kan bära solens blomma som skydd mot regnet. Det går att bära stunder av sol även när dagen är grå tänker jag.

Men idag njuter jag sol och vaknar på ett strålande humör med glädje i blick. Gårdagens kväll var den slöaste på länge. Njutningsfullt slappade jag i soffan under närvarande vilsamhet. Långsamhetens lov och vila är viktigt för mig även om det energisprakande är ett av mina sinnestillstånd som kanske är mer framträdande. Helgen har skapat glitter och stjärnströssel i mig men om det ska få en chans att landa och skapa lust, lycka och ny energi behöver jag även göra detsamma.

Vilken underbar helg jag har haft. Den har varit kontrastrik, vacker, intensiv, utmanande och rolig. Jag har spenderat tid med härliga människor och njutit av att flytta mig mellan världar. Fredagen firade vi en väns födelsedag på härliga Melt Bar. Cava i champagnekupor, god mat, många skratt och fantastiska jazznummer. Glitter, lekfullhet, inspiration och en härlig start på helgen där  min vän blev besjungen av hela baren.

I Eskilstuna (eller kanske Älsklingstuna) bor en av vän som generöst bjuder till kräfskiva och lördagslycka på den vackraste av öar i Hjälmaren. Egenhändigt färskfiskade kräftor med goda tillbehör dukas upp på flotten och sen far vi till en vacker vik och ankrar till. Omgiven av naturens skönhet, skratt och fantastisk mat njuter vi i timmar innan vi till den vackra ön vänder åter.  När stjärnhimlen glittrar över ön tänder vi en eld som lyser upp augustikvällens mörker. De som är hungriga äter grillad korv, själv är jag fortfarande mätt på kräftor. Det är en så vacker och magisk plats att jag njuter av att få vistas där och ha vänner som generöst bjuder in till dagar som denna.På söndagen vände jag till staden åter för att anta mig en energirik dansutmaning. Tillsammans med 3 andra dansledare ledde jag ett maratondanspass på 90 minuter. Utmanande eftersom jag är ganska otränad efter sommarlättja, det var 8 nya koreografier jag behövde lära mig och jag har fortfarande har en viss scenskräck. Det var så roligt och jag orkade köra hela passet som var som ett enda stort party med så mycket dansglädje. Jag hoppas vi gör det igen för då kommer jag njuta ännu mer.  Med dans i steget klev jag sedan ut i regnet och njöt av känslan att bli upphämtad istället för att ta tunnelbanan hem till en tom lägenhet som brukar vara min vardag efter danspassen.

För ibland är det så att i livets labyrint kan man möta en drake en vacker dag i maj där sagor öppnar sina dörrar. En vän mailar mig efter att jag lagt ut följande bild på instagram och frågar om jag är förälskad eller bara kär i livet. Både och blir svaret. Jag är väldigt förälskad i någon särdeles fantastisk som är allt jag någonsin drömt om och som skapar glädje, inspiration, lugn och stjärnströssel i mig. Någon som likt mig gillar äventyr, livsnjuteri men även bara varandet i vardagen.  Min alldeles egna drake som skapar magi på så många vis. Men jag är också förälskad i livet med dess äventyr, mina fina vänner, nya upptäckter och att veta vad jag mår bra av. Då glittrar det i mig oavsett väder.

8 kommentarer:

 1. Vad ljuvligt det är att följa dig och allt du berättar om och upplever. Jag flyter in i ditt virvlande härliga språk som är både lättsamt, djupt och vackert. Känner stjärnströsslet ända hit. Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack min finaste vän <3. Varmaste kramar och massa stjärnströssel till dig som så generöst sprider glädje, värme och acceptans i världen

   Radera
 2. Mmmm...såg nog att det glimtade förbi någon på instagram...om det nu är den personen. Härligt härligt med förälskelse! Njut varenda stund! Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är precis den personen <3. Förälskelse är både underbart och utmanande ;-). Kramar i massor från Liv

   Radera
 3. Glitter och stjärnströssel. Underbart <3
  Kram Helén

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det?! Livet är magiskt <3.
   Kramar från Liv

   Radera
 4. Åhhh, finaste Liv! Jag sitter här och ler stort när jag läser ditt inlägg. Glitter och stjärnströssel... Underbart. Och jag är så glad att du har allt detta vackra i ditt liv vännen. Att livet och all dess härlighet får dig att glittra och stjärnströssla och din lycka och livslust smittar av sig på oss alla. Finaste Liv med det varmaste av hjärtan.♥

  Ta hand om dig vännen.♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja njuter det med stora och giriga klunkar ♥. Hoppas lyckan glittrar även över dig underbarling.
   Kramar från Liv

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen