lördag 6 augusti 2016

Man kan få både växtvärk och träningsvärk...


... när man utvecklas och bryter mönster eller skapar nya vägar.

Det är ju ovant att våga visa nya sidor av sig själv eller göra andra val än de man brukar. Att finna en dröm och våga uttala den högt och sedan arbeta för att nå dit. Jag älskar att vara en del av den processen när någon vågar just det. Men det är ingen som sagt att det ska vara lätt utan det kan vara både skrämmande, obekvämt och massa rädslor, tankar och känslor kan komma till ytan. Samtidigt kan det vara svårt att gå tillbaka när man väl bestämt att nu är det dags för mig att göra något nytt, något annorlunda eller det jag alltid längtat efter.

Det är inte alltid omgivningen är bekväm i någon annans förändring, det har flera skäl. Dels kan ju personens livsval göra att det sker även ofrivilliga förändringar för de runtomkring.

Det kan även vara så att när någon väljer att göra något kan det uppfattas som obekvämt eller hotfullt eftersom det kanske påminner om att man själv har ett val eller skulle kunna göra annorlunda. Det har jag själv märkt vid vissa av mina livsval där jag sagt upp mig från en fast tjänst, rest jorden runt på egen hand och att ta tjänstledigt ett halvår för att ha mer frihet. Så kan man inte göra har jag ibland fått höra. Men det kan man och jag är glad att jag följt det som varit rätt för mig. Jag har också valt att i de lägena lyssna på de personer som stöttar mig i den processen eller valt att läsa och lyssna på inspiratörer som tänker som jag eller får mig att vara extra modig. 

Jag vet att jag aldrig hamnat där jag är idag om jag inte vågat göra vissa val grundade i mig men visst har jag både haft växtvärk och träningsvärk längs med färden. Det har varit värt all den mödan men det har också varit hårt men meningsfullt arbete som tagit mig dit jag är idag. Jag har god koll på mina värderingar, hur jag vill leva och vad jag mår bra av. Det innebär inte alltid att jag lyckas hålla mig på vägen men med intentionen att följa det så kommer jag tillbaka upp igen och är medveten om när jag hamnat i diket eller något skaver för att jag inte följer det jag tror på.

Vi bär alla en inneboende växtkraft och om du vattnar rätt saker, litar på processen och möter såväl regn som sol på färden så kommer du blomma ut. Det är det vackraste jag vet, när någon visar världen sin egen prakt och väljer att leva livet på sitt vis.6 kommentarer:

 1. Du är en fantastisk inspirationskälla Liv. Jag beundrar dig och är glad att vi fann varandra i cyberspace. Trots att vi inte har setts många gånger betyder du mycket för dig. Du är en av de som förgyller mitt liv. Du har förr in mycket positivt i mitt liv både direkt och indirekt. Kramar Gisan💜

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men tack fina du 💜. Jag har lärt mig så mycket av dig och hoppas vi ses snart igen. Kramar från Liv

   Radera
 2. " men så kan man väl inte göra?" "hur ska ni/du klara det?" Gissa hur många gånger jag har fått höra det sen jag gick ned i arbetstid....;) Men mycket bottnar nog i att man själv skulle vilja jobba mindre :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt så, känner så väl igen det 💜. Men tur att du vågar ändå för det inspirerar nog många också.. och utmanar vissa andra.Bra att du tar hand om dig själv.
   Kramar från Liv

   Radera
 3. Kära Liv. Jag tycker om din kloka och mjuka attityd till livet. Och styrkan som lyser så klar kring dig. En inspirationskälla för många. Och jag tycker att du säger det så bra i att vi alla ska lyssna på de som stöttar oss när vi väljer nya vägar att vandra. Att hämta kraft ur de som glädjer sig med oss. De som ser möjligheterna. Inte låta de som ser svårigheter förminska eller stoppa. Du är så klok vännen.

  Ta hand om dig och ha fina augustidagar.♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad fint skrivet du vackra bloggvän ♥.Jag blir berörd och lite generad över de snällorden. Önskar dig verkligen all lycka på bästa vis du vackra och njut augustis krispiga yta och vackra glans.
   Kram från Liv

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen