onsdag 12 augusti 2009

Fågelsången tystnade och solens varma strålar..

... gav ingen värme längre när jag förstod var personen i telefonen försökte förklara för mig.

Spridda ord som ... olycka...skärmflygaren... stabilt.. start.. skärm.. fall..något gick fel.. 6-7 meter... akademiska sjukhuset.. var allt jag hörde men jag kunde någonstans inte förstå.

Stabilt, vaddå stabilt? Allvarligt men stabilt eller vad menade personen?

En overklighetskänsla och ett järngrepp om mitt hjärta spred sig inom mig under en av sommarens vackraste dagar. Till sist förstod jag att det som de visste nu var att skärmflygaren brutit arm och bäckenben men att han skulle skiktröntgas för att se om han hade ytterligare skador. Jag återkommer sa personen och vi la på och trots strandens skönhet så kändes det bara tomt. De 90 minuter jag fick vänta på besked var långa och jag försökte hela tiden intala mig själv att det är bara benbrott men inom mig snurrade tankarna.. inre skador? hjärnskada? Men det vara "bara" benbrott och lättnade spred sig men rädslan satt fast i kroppen.

När han ringde mig på kvällen så var lyckan över att höra hans röst enorm. Älskade, älskade skärmflygare var det enda som snurrade. Sedan dess har det varit väntan (och mer lär det bli). Väntan på att få besked om jag kunde hälsa på eller om han skulle förflyttas till Stockholm, väntan på tåg till Uppsala, väntan på besked om NÄR han skulle få ambulanstransport till KS Solna, väntan på tåg hem. Det följdes av väntan på vilken dag han skulle opereras, väntan på att få besked från operationen (som pågick i 10 timmar) och väntan på besked om hur det gått.

Nu är operationen avklarad, den gick bra enligt det vi vet och idag kan vi börja blicka framåt steg för steg. Nu väntar jag på att han ska få komma hem även om jag vet att han är i de bästa av händer och de som verkligen kan hjälpa honom och att han behöver vara där.

Under dessa tuffa dagar hade jag inte klarat mig utan alla mina FANTASTISKA vänner och deras stöd, skärmflygarens vänner och deras stöd, min familj och mina fanastiska kollegor. Stort tack till er alla, universum vore inte detsamma utan er! Stort tack även till den änglavakt som vakade över honom i fallet. Jag sänder även en tacksamhetens tanke till ambulanspersonal, vårdpersonal och läkare som tagit och tar hand om honom på bästa sätt.

En av sommarens vackra dagar vände plötsligt till den värsta. Men likt den lilla vita blomman så hade jag vänner att luta mig mot i den stunden det hände. Det är jag oerhört tacksam för.


21 kommentarer:

 1. Läste om en sådan olycka för ett tag sedan... i de trakter du nämner.. och tänkte faktiskt på dig då. Dig och din skärmflygare.

  Hoppas allt löser sig till det bästa!

  SvaraRadera
 2. Fy vad hemskt. Håller tummarna att allt blir bra med honom! Och er.

  SvaraRadera
 3. Men gumsan då....jag tänkte faktiskt häromdagen på att vad ovanligt tyst det är från Vidas håll nu...måtte det inte hänt ngt bara...Jag sänder de varmaste kramar och kraft att stötta din älskling.....ni fixar detta galant, det vet jag. Kramis

  SvaraRadera
 4. Oj, ingen rolig nyhet. Hoppas allt går bra!!

  Är skärmflygaren någon kompis till dig eller du flyger också?

  Vicki

  SvaraRadera
 5. Ja usch vilken jobbig olycka Men han kommer att bli helt bra igen. Det känner jag på mig. En stor kram till dig gumman och du vet ju var jag finns om du behöver prata eller bara vara.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Ja vad säger jag mer än OJ oj oj..stackars skärmflygaren och stackars dig, vilken fasa för er båda, han mitt i olyckan, du i olyckans efterdyning, men oj vilken tur att änglarna vakade över honom och att han kommer att bli bra igen! Varmaste kramar och tankar till er båda, största kramen får du just nu!

  SvaraRadera
 7. Ja det känns som om det vrids ett järngrepp runt hjärtat när jag läser. Man kan verkligen inte ta någonting och man blir varse att livet kan förändras på en sekund. Tur att det gick så bra som det ändå gick, vännen
  Stor kram
  Emma

  SvaraRadera
 8. ojoj vilken chock att få ett sånt samtal...men vilken tur i oturen att det "bara" var benbrott...du får hälsa till skärmflygaren att han ska krya på sig!

  kramelikramar till er båda!

  SvaraRadera
 9. Nämen usch!!! Stackars...
  Krya på honom!

  Kramar

  SvaraRadera
 10. Vad jobbigt för honom, och för alla som bryr sig om honom ... Kan tänka mig att stunden efter första samtalet måste varit hemsk. Men han kommer nog hem snart så du får rå om honom! Stor kram!

  SvaraRadera
 11. Vilken "tur" att det inte var värre än benbrott... men det är ju svårt nog och tiden av ovisshet gör ju att tankarna hinner åka berg- och dalbana ett par gånger om... tänker på er i massor!

  SvaraRadera
 12. Nämen gumman, då är det dags att ta på sig sjuksköterskeuniformen igen. Vilken omvårdande sommar du har fått.

  Skönt att det blev så pass lindriga skador trots allt. Stackars skärmflygare och stackars er som står vid hans sida och inte kan göra något mer än att finnas där. Men du ska veta att det är inte så lite att stå vid någons sida och bara finnas där.

  KRAM!!

  SvaraRadera
 13. Satt precis och skrev om detta hos en bloggvän...och nu har det hänt dig. Från en sekund till en annan, liv eller död. Så "nära ögat", som man säger.

  Hoppas att allt blir till det bästa för dig/er.

  Extra varma hälsningar och önskningar om läkning och tillfrisknande!

  SvaraRadera
 14. Vi tänker på er hela tiden, vi som vet vilka ni är. Du kan väl slå en signal om du orkar/kan, jag vill höra mer hur det går. kramar i mängder, och krama på skärmis åxå. Älskar dig

  SvaraRadera
 15. Tårögd...och ryser i hela kroppen. Håller båda mina tummar att allt blir bra! Stor kram till er båda...

  SvaraRadera
 16. Åhh Vida, vad hemskt för er. Kan knappt föreställa mig vad du har gått igenom. Denna väntan och osäkerhet också. Skönt att höra att han mår bättre! Kram på er båda!

  SvaraRadera
 17. å himmel vilken tur att det inte gick värre! jag höll andan när jag började läsa..
  Krya på dig Skärmflygare.

  SvaraRadera
 18. Oj oj....Ta nu han om skärmflygren ordentligt!! Jag hoppas så klart att han blir frisk snabbt!!
  Kram kram Anki

  SvaraRadera
 19. Brrr, så otäckt. Skickar en STOR kram till dig! Sköt om er båda två!

  SvaraRadera
 20. Fy vilken otäck olycka men vad skönt att allt gått bra. Stora kramar till er båda!

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen