onsdag 9 september 2009

090909


... är ju ett så spännande datum att jag inte kan låta bli att skriva några rader för att minnas just den här dagen.

Jag gjorde samma sak 080808 så jag passar på idag igen. Denna dagen kommer dock tyvärr inte att gå till minnet som en av de mest minnesvärda. Min kropp säger nämligen ifrån nu och jag har de senaste dagarna haft rejält ont i en av de inre ryggmusklerna, min egenhändigt ställda diagnos är att den är sträckt eller inflammerad.

Så idag har jag tack vare min flexibla chef fått arbeta hemifrån under eftermiddagen. Smärtstillande och inflammationshämmande medicin har intagits och doften från mitt linement sprider sig i lägenheten.

Men 090909 har varit fantastisk vacker med vackert väder, ljumma vindar och äppeldoft. Jag inväntar just nu min lillasyster yster som kommer hem från Glasgow idag och ska bo hos mig några dagar. Det är också en skön känsla. Men skönast av allt vore om muskeln kunde släppa all smärta så att jag kan leva mitt "vanliga" liv just nu. Men är det något livet har lärt mig så är det att lyssna när kroppen säger stanna upp. Så nu gör jag det.


13 kommentarer:

 1. Good morning
  Ja kroppen är fantastiskt duktig på att säga till när det är nog....vi är dock inte lika bra på lyssna till signalerna men jag är glad att DU gör det, min vän
  Krya på dig
  kram
  Emma

  SvaraRadera
 2. Ta det lugnt nu vännen, men försök ändå att röra dig så mkt som du kan, det hjälper "läkningen", kanske cykla?
  Så skönt att kunna arbeta hemifrån när det krisar, det är verkligen mycket värt kan jag tänka mig!
  Åhh du har så fin blogg, du skriver så fint som poesi rätt igenom :-)

  SvaraRadera
 3. Vad skönt att kunna jobba hemifrån när man behöver det.
  Krya på dig vännen.

  Du får gärna maila mig frågorna som du erbjöd. Jag tror att jag behöver lite puffar framåt eller till sidan.

  Kram.

  SvaraRadera
 4. du är duktig som lyssnar på din kropp, själv har jag legat här och funderat på varför jag har så dåligt samvete för att jag är hemma..det är en jobbig känsla men jag trotsade den idag och kommer att vara hemma resten av veckan också, för jag behöver vila. Ska till doktorn idag för min onda rygg, så kanske jag får en förklaring till varför jag känner mej så hängig..mer än "stress" kanske. Kramar och krya på dig!

  SvaraRadera
 5. Ja, det är spännande när det är sådana här speciella datum:)
  Våra kroppar pratar mer med oss än vad vi ofta tror.
  Bra att du lyssnar på din!:)
  kram Lallis

  SvaraRadera
 6. krya på dig!
  tänk 090909 hade jag inte en tanke på att det var och nu har jag missat den.. där ser man. Vilken fin september det är helt ljuvlig!

  SvaraRadera
 7. Var rädd om dig!!!!!!

  Jag hade också planerat att skriva ett inlägg bara för att minnas dagen lite extra... men jag vet inte vad jag ska skylla på dagen bara försvann och det blev inget inlägg i går. ;) Får satsa på 101010 istället. ;)

  Kramis
  M I N D I

  SvaraRadera
 8. Vad har du gjort med ryggen då? Slarvat med träningen?

  SvaraRadera
 9. Jag undrar som Andrej men samtidigt tänker att det kan vara fler saker som påverkar just ländrygge - den som "håller upp oss", ger stabilitet i livet. Kanske i och med Henriks olycka har det blivit lite för mycket? Du gör klokt i att ladda batterierna och vila (bara du inte ligger... *order från sjukvårdspersonal* ;o))
  Kolla bara att det inte är typ urinvägsinfektion som ibland kan ge såna skumma symtom! Stor kram och hoppas du blir bra snart!

  SvaraRadera
 10. Livskrafter: Jag har lärt mig av mina erfarenheter från den period när jag inte gjorde det. Men nu lyssnar jag med respekt.

  Surya: Tack :) Cykla fungerar inte för när det var som värst hade jag ont oavsett om jag stod, låg, satt eller gick. Så det var inte läge men kanske när det börjar släppa. Det funkar inte alltid att jobba hemifrån men just igår gick det och det känns skönt att min chef ser det som en möjlighet i såna lägen. Annars hade det varit sjukskrivning.

  Maria: Verkligen skönt (och sen samma svar som ovanstående)! Har mailat dig!

  Di: Bra att du går till läkaren och det där dåliga samvetet känner jag igen men ingen tackar mig för att jag kör mig själv i botten.

  Lallis: Kroppen talar om det knoppen glömt (eller förträngt ibland).

  Matte: Visst är det en fantastisk september, tror det är en av mina absoluta favoritmånader.

  Mindi: Ja, det går ju att göra det några år till.. min dag var inte den mest minnesvärda men vardagar är ju också det på sitt lilla vis.

  Andrej: Det tror jag inte.. i och för sig har jag inte kickboxats mer än nån enstaka gång pga tidsbrist men jag har promenerat i massor och det stärker väl också ryggen.. dessutom brukar jag i stort sett aldrig ha problem och har aldrig känt av just den här muskeln..

  Magdalena: Tack snälla. Jag tror själv att det hänger ihop med den stress som varit under sommaren och att jag de senaste veckorna knappt varit hemma. Jag tror kroppen ber mig stanna upp men tack för tipset att det kan vara urinvägsinfektion.. även om jag brukar ha andra symptom när jag har det. Jag kommer att uppsöka läkare om det inte ger vika.

  Tack alla söta, hoppas ni har en härlig dag!

  SvaraRadera
 11. Du är så klok... en annan har ju åkt på diskbråck och ryggskott under flera år och ändå inte lärt sig att lyssna...:./

  Hoppas att du får det mysigt med syster och att muskeln ger med sig -krya på dig!:.))

  SvaraRadera
 12. Det är verkligen ett magiskt datum. Inom numerologi (typ tals magi och symbolik) så står 9 för den högsta nivån av förändring. :)Det låter ju vacker och bra. Hoppas det innebär en förändring för dig med så att du mår bra i ryggen igen!

  Krya på dig och ha det bra!

  SvaraRadera
 13. Mamma Melissa: Tack, känns mycket bättre nu.. men det tog ett tag innan jag kunde lyssna på kroppen.

  Miss Magic: Härligt! Det låter verkligen bra.. kan liksom behöva lite positiv förändring på vissa plan.

  Kramar

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen