onsdag 16 september 2009

"Livet består inte av att vänta ut stormarna.

Det handlar om att lära sig dansa i regnet."

Ordspråket fastnar och jag läser det om och om igen. Precis så är det. En storm kan man inte stoppa, den kommer om den kommer. Men i min värld kan man till viss del välja vad man gör under tiden. För mig var det en påminnelse som jag just nu behövde. Det är ju dansa jag ska och inte febrilt försöka gömma mig för skurarna. De kommer ju ändå.

Ordspråket kom i ett kedjemail, ett sånt där jag brukar ignorera men jag gjorde inte det denna gång för det fanns delar av det som talade till mig. Som de här raderna:

Låt det finnas frid inom dig. Låt dig känna att du är precis där det är meningen att du ska vara. Låt dig inte glömma de tillitsfulla, gränslösa möjligheter du och alla andra föddes med. Må du använda de gåvor du mottagit och förmedla den kärlek som har givits dig. Må du vara nöjd med dig själv precis som du är. Låt den här vetskapen sjunka in i hela din kropp och tillåta den att fritt få sjunga, dansa, berömma och älska. Den finns för alla och envar."

Så nu tänker jag på det och att det är dags att dansa lite mer i den storm som råder i mitt liv just nu. Kanske ska jag ta en danstur på drottningatan över just dessa rader och bjuda in lättsinnet till dans. Jag inbjuder även er... Får jag lov?


12 kommentarer:

 1. Som vanligt... så kloka ord! :)

  SvaraRadera
 2. Vad klok du är! Så mycket handlar om att ha rätt inställning och det påminner du om. :)

  Jag förstår vad du menar med ditt stickcafé. Visst fanns det tendenser av snobbism, det kändes som ett ställe där flera ville hävda sig och tala om hur mycket de stickat och hur fint. Men jag bryr mig inte så mycket, för jag vet att jag är nybörjare, och det är okej. :)

  Tusen tack för alla dina fina kommentarer hos mig!

  Kram, Annelie

  SvaraRadera
 3. Hej sötis :) klart vi ska dansa oss fram genom livet och njuta med ett leende vilandes på våra läppar. Älska, dansa och njuta. Livet är vackert och du likaså...
  kram
  Emma

  SvaraRadera
 4. Ibland finns det faktiskt ett vettigt budskap i de där kedjemailen som allt som oftast hamnar direkt i skräpkorgen.
  Du skriver alltid så kloka ord och jag blir alltid så inspirerad av dina texter.
  Kram

  SvaraRadera
 5. ...jag skulle nog behöva tänka på att dansa - lite oftare.

  Tänkvärt och bra som alltid hos dig Vida!

  SvaraRadera
 6. Dansa på! Och när du ändå dansar så har jag en utmaning till dig på min blogg! "Read it and weap" hihi...

  SvaraRadera
 7. Jag dansar över dem varje morgon...så jag hänger gärna på! :) Vackra ord, som alltid... Stor kram till dig fina du!

  SvaraRadera
 8. Så sant, så sant. Men inte alltid så lätt att efterleva...

  Kram på dig Liv och ha en riktig gode hösthelg.

  Annelie

  SvaraRadera
 9. Jag älskar ordspråk!!!

  Varje morgon så är det jag som räknar och går igenom alla kassor på jobbet och det är en tjej som brukar skriva små lappar till varje kassa med olika ordspårk på och ett "ordspråk" hon ofta skriver är "Varje dag räknas".
  Jag blir så glad över hennes lappar och varje gång jag läser det så tänker jag att det är så sant ... varje dag räknas!!!!

  Kram kram
  M I N D I

  SvaraRadera
 10. Nina: Tack!

  Svartanova: Vad bra att du förstod vad jag menade, det var inte meningen att vara tråkig men de släppte verkligen inte in någon.

  Livskrafter: Ser fram emot att dansa med dig i livet!

  Ellinor: Tack snälla,det var verkligen snällt skrivet!

  SoF: Härligt, dans behöver vi alla :)

  Andrej: Utmaningen antagen!

  Helena: Härligt! Vi kanske skulle bestämma träff där och ta en svängom :)

  Annelie: Verkligen inte och det var därför jag ville påminna mig själv lika mycket. Gillar verkligen det ordspråket.

  Mindi: Jag älskar också ordspråk. Vilken oerhört fin gest av henne, så mycket roligare både för henne och de som läser.. och det är sant. Varje dag räknas.

  Tack alla sköna!

  SvaraRadera
 11. fina tankar ...för att ta det bokstavligt ... vädret är något som jag verkligen försöker att bemästra. att vara glad även omd et regnar när man vaknar ... man kan ju inte göra något åt vädret, men sitt humör kan man göra mycket åt ...

  SvaraRadera
 12. Lollo: Verkligen. Att ödsla energi på det man ändå inte kan göra något åt är ganska värdelöst tycker jag... sen gillar jag variationen av väder och årstider.

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen