fredag 8 augusti 2008

080808

Kan inte hålla mig från att skriva en rad nu när dagen trots allt har ett sånt magiskt datum och jag kan inte minnas vad jag gjort de andra dagarna under 2000-talet som haft liknande datum så därför kanske det är dags att dokumentera för en gångs skull (bloggpiraten blir nog också nöjd med ett lite mer vardagslikt inlägg).

Så hur har då dagen sett ut?

Dagen har förflutit i sakta mak i Luleälvens närhet. Jag har nämligen förflyttat mig upp till vår sommarstuga i Gammelstad utanför Luleå där mormor och morfar huserar under somrarna. Där har jag varit de flesta somrar sedan jag var liten och det är ett av mina paradis. Vi har en egen liten strand och även om vattnet är alldeles för kallt för mig som är uppvuxen med varmt tjärnvatten när det gäller att ta ett dopp är det skönt att sitta på stranden eller på en sten och bara blicka ut över älven.

Efter att jag fått en kommentar under detta inlägg från Henrik på vardagshumor.se så har jag lagt upp en profil där för att kunna publicera bilder som speglar just vardagshumor. Men oroa er inte, även ni kommer att få ta del av dessa bilder i så fall.. jag loooovar. Sen har mormor har bjudit på sina sagolika köttbullar, tillagade med kärlek och ett livs erfarenhet av hur man lagar god mat.

Jag har läst en del i Coelhos bok om häxan från Portobello, legat i soffan i lilla huset vid stranden och lyssnat på dagens sommarpratare (som varit spion för KGB vilket känns något annorlunda) och sen har jag tittat på den maffiga OS-invigningen. I samband med det kan jag inte låta bli att visa följande skylt från signspottingen som är från just China..

När vi sitter och tittar på invigningen så börjar morfar berätta om när han var på OS i London 1948. Han hamnade där eftersom hans pappa som egentligen skulle åkt fick förhinder och morfar som då var 18 år fick åka i hans ställe. Vilken upplevelse att komma till London från Gällivare på den tiden (via tåg, båt och tåg igen). Ett London som dessutom inte var uppbyggt efter kriget utan ganska sönderbombat. Under tre veckor var han där så hade de biljetter till samtliga evenemang. Min morfar är jazzmusiker så när han inte tittade på tävlingarna passade han på att gå och lyssna på olika musiker (bland annat Nat king cole). Helt fantastiskt!

När vi väl börjat prata om musiken så frågar jag nog för första gången hur gammal morfar var när han började spela trummor och det visar sig att han var 13 och alldeles efter att han börjat spela hade han sin första spelning. Morfar sa att det var väl inte så noga på den tiden eftersom det lät mindre bra de första gångerna.. tur att han är snabblärd och rytmisk (och ganska envis) för sen så har han spelat i diverse band under större delen av sitt vuxna liv. När han var 16 blev han erbjuden att spela professionellt i 3 månader i Tunisien, men det satte gammelfarmor Signe stopp för eftersom i Afrika åt de människor hade hon hört (vi pratar 40-tal och Gällivare).

Sen så har jag fått hjälp med att titta på exempel på jobbansökning av en av mina vänner. Har sökt massa jobb men tycker fortfarande att det är svårt att skriva och få ner på papper vad jag egentligen är bra på utan att det låter klyschigt. Tur att man har vänner som hjälper en. Nu ska här produceras olika spontanansökningar på löpande band till företag som jag tycker verkar intressanta att arbeta för. Tips emottages tacksamt (jag är utbildad beteendevetare). Samtidigt märker jag en ökad mängd annonser på utlysta tjänster så nu hoppas jag att det snart dimper ner en hel hög man kan söka för nu vill jag börja arbeta igen.

Det var min dag. Så nu undrar jag hur ni har tillbringat denna dag?

2 kommentarer:

 1. Vida!

  Mmmmm. Vad glad jag är över att du hittade till mig! Jag blir eld och lågor över inspirerande människor och du verkar vara en=).

  Jag må säga du hade en fullspäckad 080808. Själv satt jag i Globen med barn och tittade på Kareoke och åt Gratis frukost. Sjöng lite osså;).

  Hälsa Di.

  / Miss Lyckad -En bok till dom som bryr sig! -

  SvaraRadera
 2. Det var full rulle hos dig! Jag måste säga att det var intressant att få läsa om din morfar, och att han var jazzmusiker :) vad roligt. Min mamman sjöng och innan hon dog säger ryktet att hon blev erbjuden att sjunga med Trio me Bumba..och tänk, vart hon har varit idag om hon valt livet istället :) ödet säger jag, ödet! Nåväl...ditt öde att söka jobb, hm..ja..då såg jag ju att dom söker HR personal fast det var i Borlänge tror jag på banverket..och vägverket söker personalspecialister..är ju ändå värt att söka även om det inte är precis beteendevetar utbildning som krävs..:)kan ge dig erfarenhet som är bra att ha i ditt fortsatta coachande. Kram och ha en underbar dag..ja just ja..har utmanat dig hos mig om du vill :)

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen