torsdag 1 december 2011

1:a December 2011..

... vilken härlig dag det blev.

Första dagen på att öppna min alldeles egna paketkalender från en hemlig tomte i Julswappen. Ser ni att hon listat ut att jag gillar Pippi? Mina paket är prickiga och randiga med rosa-snören, väldigt mycket Vida. Inuti så låg adventssiffror, såna som jag tänkt köpa men inte tagit mig för.

Så himla härligt att inleda dagen med ett paket och en lugn stund med tid för reflektion. Så ska jag inleda alla dagar fram till jul. Men inte nog med det, jag passade på att efter jobbet titta på lucköppningen på Gamla stans julkalender. Varje dag kl 18,15 fram till jul öppnas nämligen en lucka på någon adress i Gamla stan. Mer information hittar ni HÄR. 

Det är jättemysigt, man vet aldrig vad den innehåller. Idag var det skönsång av Idde Schultz och Sulo. Mysigt att stå där tillsammans med andra och bara njuta. Samuel Fröler, Irma Schultz, Mark Levengood är andra namn som kommer att dyka upp i kalendern men man vet inte när. Varm rekommendation för att avnjuta gratis kultur och varm gemenskap och julstämning.

En annan fin kalender jag tänker följa är en bloggkalender från finaste Emma som har bloggen livskrafter. Vi har lärt känna varandra via bloggvärlden och vi arbetar båda som coacher. Emma är en sann inspiratör, kreatör och livskonstnär med en livsglädje som garanterat kommer att lysa upp decemberhimlen om du läser hennes bloggkalender.

Men dagens kalender var inte klar för det för på¨väg hem springer jag på en vän från förr med sin fru vilket gör att stjärnorna lyser lite klarare. När jag kommer hem så har jag vunnit ett tröstpris från en tävling på julswappen så nu har jag även polkagrisar. Allt gott kommer till mig just nu känns det som.

Nu har Herr Gran fått komma in från badrummet och har idag fått klä på sig sin juleskrud så nu sitter jag här och myser i julgransljusens sken och med en sovande katt vid min sida. December har börjat bra helt enkelt.

9 kommentarer:

  1. Hej vännen!
    Du har helt klart haft en bra dag och kväll. Precis vad du behövde kan jag tro.
    Låter mysigt det där med katt och juleljus.
    Kram, Anita

    SvaraRadera
  2. Härlig start!!! Vad mysigt med julswappen. Jättemysigt.
    Stor kram!

    SvaraRadera
  3. Tack för dina generösa ord hos mig. Kärlek!

    SvaraRadera
  4. Vilken härlig start på den nya månaden! En start som får det att glittra lite så där extra. :)

    Jag hoppas att helgen fortsätter på samma härliga sätt!

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  5. Jag kan riktigt se dig leende där i skenet av juleljus :)
    jo jag har varit på vippen att öppna webbutik men så dök erbjudandet om att sälja i butiken upp och jag kunde inte motstå att se mina saker på en riktig butikshylla :) Men planer på nätbutik finns fortfarande, få se bara när (har inte grejer så det räcker ;)). Om det är något du är intresserad av, för jag kommer att visa det mesta på bloggen - så hör bara av dig!

    SvaraRadera
  6. Vilken mysig ide med julklapp swap. hoppas du får massa fina presenter. kram

    SvaraRadera
  7. och så vinner du massor av fina priser också just nu :) ta en triss till jul vet jag...jag tror på dig just nu :)

    Kraaaaaaaaaaaaam och jättekul med dina vinster också :)

    SvaraRadera
  8. hejsan
    ja visst är det mysigt att varje dag få öppna ett alldeles eget paket, jag bara älskar det.
    vad kul med julkalender i gamla stan måste vara toppen.
    och vet du en sak.....
    att Samuel Frölers sambo är faster till mina barn!!!!
    Det du...hihi...
    ha det gott kram lolla

    SvaraRadera
  9. Stor kram och härliga vintarglitterhjärtan till DIG
    Emma

    SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen