måndag 21 januari 2013

Du är så stark..

.. säger en vän.

Hon säger det när jag känner mig som sårbarast och mest vilsen. Ändå är det styrkan hon ser. Men kanske är det då man är stark. När man trampar upp en ny liten stig, försöker stå upp för sig själv och väljer annorlunda. När riktningen inte är lika tydlig som den brukar och när snöflingor virvlar och skymmer sikten. När man väljer att luta sig mot vänner och bara vara i det som livet ger.

En annan vän skickar en länk med ett klipp av Brené Brown som lyfter vikten av sårbarhet som hon snubblat över i sin forskning. Att det är genuin sårbarhet som kan vara vår styrka. Samma vän överlämnar idag denna bild tryckt på ett kraftigare papper så jag kan påminna mig om viktigheter och förbise oviktigheter. Jag frågar livet och livet svarar.

När jag trasslar in mig i kluriga tankar så försöker jag trassla ur mig eller hitta andra tankar. Ibland kommer en vän och drar i en tråd och trasslar ur mig. För ensam är inte stark, vi blir alltid starkare tillsammans. Jag tycker dock att livet är skimrande trots trassel, snöstorm och omvägar. Det är då vi får använda kreativiteten, det livet lärt oss och sen klä oss varmt inför färden.

Jag älskar livet. Det kan låta klyschigt men jag tror att det är en av mina största styrkor. För om man älskar livet finner man alltid något vackert i det även de dagar när man känner sig liten eller något inte blir som man tänkt. Livet har så många facetter så det finns så mycket att njuta av när alla inte glimmar mot en. För om jag lägger lyckan i andras händer måste jag söka den, men om jag planterar den inom mig så bär jag den med mig. Lyckans frön vattnar jag med tacksamhet, tillit, kärlek, sköna stunder och gemenskap med de jag tycker om. Då växer den även om stormen viner i knutarna utanför.
13 kommentarer:

 1. Kommer att tänka på en vän till mig som är svårt sjuk.
  Hon saknar sitt gamla friska, starka jag - det som hon känner inte längre finns...

  Men för mig framstår hon som en kompetent, vacker och omtänksam kvinna.
  Sjukdomen finns, men den döljer inte vem hon verkligen är.

  Så tror jag att din vän såg dig - fast du kände dig svag...just då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan förstå din väns saknad men tänker att vilken fin vän hon har vid sin sida som ser henne som hon verkligen är.

   Min vän såg mig ur ett annat sken än det jag själv kände att jag befann mig i.. det är tur att man har vänner såna gånger.
   Kramar från Liv

   Radera
 2. Så himmelens sant och så himmelens vackert du talar om den där skörheten som samtidigt är så stark. Och som jag känner igen mig i allt; att se det starka hos den som känner sig skör, och att vara den som känner sig skör, när andra ser en som skör.

  Och jag tänker att kanske är de inte så vitt skilda som vi ofta tänker, det där starka och sköra i oss människor. Kanske är det bara två sidor av alla dem vi bär på....

  TACK för dina tankar,
  var rädd om dig,
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. "att vara den som känner sig skör när andra ser en som stark", menar jag förstås.

   Radera
  2. Jag tror att det är precis som du skriver.. att de är två sidor som kanske till och med ibland är beroende av varandra..

   Kramar från Liv

   Radera
 3. Tack fina du!
  Du är en stark, smart, klok och vacker person.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack.. och tack igen. Jag bär med mig den komplimangen i hjärtat.
   Kramar från Liv

   Radera
 4. Så vackert och så sant. Kan inte annat än att hålla med!
  Kram Helén

  SvaraRadera
 5. Starka fina ord. Visst är sårbarhet vacker.
  Den som skriver så bra om det är Bob Hansson.
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör han sannerligen, jag verkligen älskar Bob i hans sårbarhet, vilsenhet och autencitet.. att läsa eller lyssna på honom berikar.

   Varma kramar

   Radera
 6. Jag är allergisk mot ordet "stark". Har hört det så många ggr att jag vill kräkas. Men om stark betyder att våga vara svag och ändå fortsätta T R O... då är det okej:)

  Varm varm kram och tack för att jag får ta del av dina ord. Du är en mycket fin människa. ♥

  SvaraRadera
 7. Jag tror att stark är en del av svagheten och sårbarheten.. men man väljer själv tänker jag.

  Varm kram och tack detsamma ♥

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen