torsdag 13 maj 2010

Fragment från dagar i Barcelonas famn...

... en vecka i Maj.

Kärlek till en stad som består. Omfamnad av Barcelonas gator, vackra byggnader och svalors sång så hittar jag hem när jag reser bort.

Lyckorus i stadsbrus och nya upptäcker. Lekfulla skratt med en vän. Husets cava mitt på dan ackompanjerad av stora gröna oliver, aolifyllda potatisar och nya tapas. Shopping i stora varuhus och små trånga butiker. Smakfyllda pintxos som påminner om min tid i Baskien för 16 år sedan.

Spanskan hittar tillbaka i tanken och i språket. Gaudis byggnader lyfter mig och påminner mig om att skönheten i naturen kan gestaltas i många former. I bergen finner vi labyrinten med flera hundra år av irrande besökare. Colonia Güell blir en ny upptäckt och stående i en vattenpöl så skrattar vi så vi nästan gråter i regnet. En plats dit turisterna inte hittat än. Det hastiga regnvädret gör att vi blir byns samtalsämne efter vårt inhandlande av paraply för 35 kr.

Min vän och jag ingår en pakt, MINST en gång om året ska vi återvända hit. Vi skålar i Sangria och knaprar bläckfisk och ler vid tanken. Jag är lycklig här och symbolen för det får bli texten på min nyinhandlade Desigualväska:

Life is fantastic. I'm happy.

10 kommentarer:

 1. Härligt! Var till Barcelona i november och älskade staden.

  SvaraRadera
 2. Tack för underbara fragment från dig och Barcelona! :)

  Varma hälsningar

  SvaraRadera
 3. Vilken fantastisk reseberättelse du delar med dig av. Åter igen bevisar du att du behärskar ordens makt. Det är så fint alltsammans.
  Kram

  SvaraRadera
 4. mmm... tar du med dig svalorna hit upp till kalla nord när du åker hem? Längtar efter svalornas sång.

  SvaraRadera
 5. En jätte, jätte stor kram till dig, underbara Vida!!
  :-)
  /Veronica

  SvaraRadera
 6. Det låter helt underbart!

  SvaraRadera
 7. åh vad härligt!
  jag har aldrig varit i Barcelona, men jag har varit i Spanien (i Madrid och i Manilva) Gillar verkligen Spanien så en tripp till Barcelona får nog hamna på min "dit vill jag resa"-lista :)

  kram & välkommen hem!

  SvaraRadera
 8. Å vad härligt! Jag vill också åka dit!

  SvaraRadera
 9. Åh, vilken resa! Det låter underbart, tänk att få följa med i din resväska och uppleva och vara med om allt du kan.
  Det låter som en fantastisk pakt ni har. :)

  KRAM

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen