tisdag 4 maj 2010

Vitsippsängarna breder ut sig...

.. likt ett täcke över marken som vaknar till liv.

Solstänken glittrar i asfalten och leker i fönsterrutorna. Mjölkchoklad blandad med polkagris avsmakas i nyfikenhet under en promenad på Söder. Min handledares ord väcker inspiration inom mig och nya tankar tar form.

Tilliten vilar i mitt bröst och fjärilarna leker i vinden och inom mig. Luften är klart och frisk att andas. Vårvärmen kommer tillbaka men min kofta värmer gott i väntan på den.

Tapas ger försmak av Barcelona och min vän K plockar fram svar jag inte visste att jag hade. Processer blir synliga och lyfter fram nya insikter som att gör att livsvägen är sig lik men samtidigt växer nya blommor fram i dikesgrenen. De ska jag vårda ömt.

Dessa fragment av en alldeles vanlig, ovanlig tisdag i början av Maj bildar en bit av livets mosaik med sina skärvor, färger och mönster. Nya fragment kommer att läggas till, mönstret kanske ändras men under tiden så vill jag bara njuta av vitsipporna som finns här och nu för jag vill vara närvarande och bara vara mitt i vårens vitsippsfamn. Där vilar jag gott.

8 kommentarer:

 1. På något sätt känns det som om livet kommer åter nu i och med våren, vilket är underbart!

  Stor kram

  SvaraRadera
 2. Tack Vida!

  Jag njuter av dina ord. Precis som vanligt alltså. :)

  Varma soliga hälsningar!

  SvaraRadera
 3. Tack för underbart inlägg:)

  SvaraRadera
 4. Njuta i nuet och i stunden....
  Underbart!
  Kramizar från Veronica

  SvaraRadera
 5. Livets vindlande stigar som kröker sig när vi minst anar det.

  SvaraRadera
 6. Bara njut av sipporna -tiden de blommar är så kort..Kram//Eva

  SvaraRadera
 7. Just nu vill jag också stanna och njuta. Vitsipporna hjälper till. :)

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen