lördag 29 maj 2010

Såhär kan det bli när jag läser dina ordspråk..

... skriver en vän i ett mms som innehåller denna fantastiska bild på ett fat hon gjort till sin bror (bilden är publicerad med hennes tillstånd).

Min väns kreativitet har många gånger fått mig andlös men hennes stora hjärta är det jag verkligen uppskattar med henne. I höst har jag haft henne i mitt liv i 14 år. Det är stort.

Bilden har jag nu som bakgrund på min mobil så jag blir påmind varje gång jag ser den. När jag läser citatet så minns jag också den lilla kinesiska butik nära mitt hostal i Penang (Malaysia) där jag köpte smycket med dessa kinesiska tecken. På baksidan ristade de in det kinesiska tecknet för liv. Sen dess har detta ordspråk följt mig.

Det finns så mycket som jag verkligen älskar i mitt liv, vissa saker kanske jag saknar men jag är sannerligen rik när jag granskar min alldeles egna skattkista. Det finns de stora sakerna som mina vänner, min familj, att jag är frisk, mina katter, min bostad, mitt arbete och att jag får göra mycket av det jag drömt om. Men det handlar också om naturens skönhet, en stund i stillhet, en god frukost, doften efter ett vårregn och en god kopp the.

Många glömmer bort vad de har just nu och ser hela tiden vad de inte har och tror att det blir lyckligare bara de får det som de saknar men för mig har mycket av lösningen varit att se vad finns i mitt liv NU som jag kan glädjas åt och känna tacksamhet över.

Gör en inventering i din skattkista och putsa upp livets juveler. Jag är övertygad om att en del av er kommer att bli förvånade och inse att det ni vill ha som inte finns där inte skulle öka strålglansen i din kista i dess helhet.

Ibland så glömmer jag att lyfta på locket och tänker mer på de skatter jag inte har förvärvat än de jag har men det sker mer och mer sällan. Jag är en sån person som lever livet med längtan, drivkrafter och stundtals en oerhörd rastlöshet men jag har arbetat på att acceptera mig själv som jag är och inte jämföra med andras personligheter och deras skattkistors innehåll.

Jag påstår inte alltid att livet är lätt, vi har alla motgångar, besvikelser, sorger och tunga dagar att försöka ta oss genom. Men våra skattkistor bär vi med oss och det är upp till oss själva om vi öppnar dem ibland och tittar på det vi faktiskt har eller om vi låter dem vara stängda. Jag vill öppna min ofta.

Jag livet = SANT

9 kommentarer:

 1. jag håller med dig! för mig är det också jag hjärta livet = sant!

  tack för en fin blogg fylld med fina ord :)

  kramelikram

  SvaraRadera
 2. Tack för tummarna. Fortsätt hålla...

  SvaraRadera
 3. Så himla fin. Tycker mycket om din blog vetja hamnat här innan& berömt din banner den är ljuvlig.
  Ha en fin dag! KrAm OrOsHjÄrTA

  SvaraRadera
 4. Nu följer jag så nu hittar jag jämt=) sweet!

  SvaraRadera
 5. Kloka ord som förgyller, berikar och utvecklar. tack för det
  LIVE THE LIFE YOU LOVE - LOVE THE LIFE YOU LIVE
  Härligt ordspråk som jag tar med mig
  kramisar i mängder
  E

  SvaraRadera
 6. Ofta ser vi hellre till det vi saknar snarare än det vi har, vilket ofta är en riktig skatt. Det är viktigt att inventera denna skattkista med jämna mellanrum, precis som du säger.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Åh, vad härligt att 'kunna tänka o känna så' -det gör jag oxo..Ha en fin dag -Kram//Eva

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen