tisdag 1 mars 2011

Böcker lästa i Februari 2010

Fågelbovägen 32 av Sara Kadefors
En bok jag fick i en pocketswapp som jag verkligen tycker om även om jag stundtals har svårt för vissa karaktärer. Hon har lyckats ypperligt med personporträtt och berättelsen och boken stannar hos mig i tanken i flera dagar efter att jag avslutat den.

Fearless living av Rhonda Britten
Jag lyssnade på ljudboken som är inläst av författaren. Just den här boken tror jag gör sig bättre i tryckt form för vissa övningar blir nog tydligare om man läser dem. Dessutom är det en sån bok man behöver pausa i och reflektera vilket jaag inte alltid gjorde då jag var ut och promenerade eller satt på bussen. Att utmana sina rädslor och inte styras av dem är viktigt för mig så jag kommer att lyssna om den här boken men kan inte ge ett tydligt utlåtande om den efter en lyssning.

Befriad av Catharina Ingelman-Sundberg
Den tredje boken om Anna som utspelar sig i Stockholm i slutet av 1300-talet. En bok som speglar historien och människoöden. Jag tycker om hennes sätt att skriva och de starka kvinnoporträtt som ofta finns i hennes böcker. Hon har även skrivit en serie som utspelar sig under vikingatiden vilket det är några år sen jag läste men som jag tyckte mycket om.

Strindbergs stjärna av Jan Wallentin
Jag tyckte om den här boken och sträckläste den. Visste inte vart den skulle ta vägen och det tycker jag om med böcker.

Good Enough av Elizabeth Gummesson
Elisabeth skriver lättläst och lättillgängligt. Känns inte så nytt men är definitivt något som kan vara bra för de som är högpresterande och aldrig blir nöjda med sig själva. Eller för deras anhöriga som kanske behöver sätta gränser för dem ibland. Hon ger flera autentiska exempel och det tycker jag hon gör bra.

Gränslös kärlek av Ed och Deb Shapiro
En bok jag fått som jag verkligen tycker om och därför läste om. Österländsk visdom i klokform helt enkelt. Massor av övningar för den som tycker om det. Själv plockar jag russinen ur kakan och gör de som passar mig.

Familjens projektledare säger upp sig av Gunilla Bergensten
Den här borde många kvinnor och män läsa. Kvinnor som curlar och män som bara tar ansvar för delar av vardagspusslet (och då tycker jag inte det bara handlar om barnfamiljer). Jag gillade den skarpt men ser den mer som ett diskussionsunderlag än kanske en lösning på problemet.

Life among the dead av Lisa Williams
En bok jag fått låna eftersom jag verkligen gillar Lisa. Hon känns pricksäker, genuin och väldigt jordnära i ett mindre jordnära sammanhang. Jag tycker inte hon skriver sådär särdeles bra och att hon ibland har med detaljer som kanske inte är så intressanta för oss läsare MEN jag försöker koppla bort ordkonstnären i mig och pressa ur essensen och hur hon ser på det. Jag lär mig saker och tänker till kring andra och framförallt blir hon väldigt mänsklig. Om man gillar henne så tycker jag gott man kan läsa boken men ha inte för höga förväntningar på språket. I min mening hade den kunnat kortats eller fokuserat mer på vissa delar.

Alfahannen av Katarina Wennstam
Jag har tidigare läst Dödergök av henne och den fångade mig inte så mycket. Den här är bättre och jag tycker hon lyfter intressanta aspekter och otydliga gränser som ibland diskuteras för lite. Men nån favoritförfattare blir hon nog inte och jag kan inte förklara exakt varför.

Den mänskliga hjärnan: en upptäcksfärd av Gunilla Ladberg
Köpt direkt av författaren efter ett intressant seminarium kring hjärnan. Jag kommer nog att skriva ett inlägg enbart om tankar som väcktes då men när det gäller boken så gillar jag den. Den beskriver lättförståeligt hjärnan, flockbeteende, stress och hur vi fungerar. Hon gör det på ett personligt sätt med hänvisning på vissa studier men utger sig inte för att det är en forskningsmässig bok. Jag är fascinerad av hjärnan och kommer att läsa den igen.

Little gold bok of YES!Attitude av Jeffrey Gitomer
Jeffrey gör en distinktion att använda en JA-attityd istället för en positiv attityd. Boken säger mig inte så mycket nytt eftersom jag läst ganska många i den här genren. Jag lyssnar på den och den är lättillgänglig. Har dock stundtals lite svårt för allt prat om pengar men försöker omsätta tankarna till rikedom på andra plan.

5 kommentarer:

 1. Tack för kramen :) Jag är också sugen på Fågelbovägen 32, för jag gillade Borta bäst av henne.

  SvaraRadera
 2. Härlig blandning av böcker. Kan känna igen mig själv i att blanda många olika typer av böcker -ibland orkar jag bara med något lättillgängligt lättsmält, ibland är jag sugen på att lära mig något nytt. Inte sällan jag har en bok av varje på gång - just för att kunna välja det som passar just den dagen.
  Dock kommer jag knappast upp i dina mängder under en månad....

  Musikalen var som "musikaliskt teaterstycke" ingen fullpoängare, men jag gillade den ändå. Såg det mer som en nostalgitripp bland gamla välkända låtar. Det handlar nog helt enkelt om vilka förväntningar man har på den.

  kram
  /Anneli

  SvaraRadera
 3. Nu blev jag sugen på några av de böckerna. Kul att läsa vad du tyckte om dem:) kram

  SvaraRadera
 4. Oj vad böcker du har läst, hur hinner du med!?
  En del av böckerna har jag läst, andra ligger här hemma och väntar på mig medan ytterligare några kommer att hamna på min att-läsa-lista.
  Kram

  SvaraRadera
 5. jag skäms nästan lite grann för jag har inte läst en enda bok på väldigt länge, men jag älskar att läsa böcker och blir väldigt sugen när jag läser dina recensioner!
  ska ta mig i kragen och få till tid att läsa! förr hade jag lite restid till skolan så då läste jag en hel del, men nu promenerar jag på ca 15 minuter till jobbet - kanske ska skaffa mig lite ljudböcker!
  ha en finfin söndag min vän!
  kramelikram

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen