fredag 25 mars 2011

Ett sms som fick mig att le och känna glädje

i hela kroppen dök upp i min mobil i förmiddags.

Sms:et löd:

Tack! Det blod du gav har nu kommit till nytta för en patient. Hälsningar, Blodcentralen

Helt fantastiskt att få ett sånt sms och veta att den medmänskliga handling jag genomförde i tisdags redan har kommit någon till nytta. Det känns bra och det blir mera verkligt då även om jag hela tiden har vetat att mitt blod förhoppningsvis hjälper någon. En enkel gåva jag ger med lätthet trots att jag blir trött efteråt.

Ett litet sms som dimper ner en fredagsförmiddag påminner mig om att vi kan alla göra en skillnad, vi har alla något att ge och när man ger med hjärtat får man tusenfalt tillbaka. Sms:et som jag fick fyllde mig med glädje och tacksamhet av att vara en del av något större. Det handlar inte om att göra allt, det handlar om att göra något utifrån det du har. Som att rädda en sjöstjärna eller att ge av dig själv på ett eller annat sätt, det tror jag kan göra en mycket större skillnad än vi anar även om vi inte själva vet om det. Vi kan inte göra allt men vi kan alla göra något.

7 kommentarer:

 1. Ja ingen kan hjälpa alla men alla kan hjälpa någon. Det är där allt börjar.

  Lite spännande det där du sa om att min flicka på målningen liknade Chissra. Jag har ju itne träffat henne någon gång så det kunde inte jag avgöra. Intressant.

  Ha en fin lördag
  kram
  Emma

  SvaraRadera
 2. Jag och min syster har också pratat om att ge blod men vi kommer aldrig till skott..... Dåligt av oss. Skärpning!

  SvaraRadera
 3. Härligt! Såna små deltaljer som ändå är riktig stora och betyder så mycket.

  KRAM

  SvaraRadera
 4. Vad underbart! Förstår att det värmde! Kram

  SvaraRadera
 5. Så fint!
  Tänk vad några små ord kan göra.
  Kram

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen