söndag 6 mars 2011

Klangmeditation med tibetanska skålar...

.. avslutar helgen. En gåva från en vän.

En helg fylld av samtal och sköna stunder med allrakäraste syster som passerar den stora staden efter några veckor i Skottland.

I Linda Liljas härliga yogalokal så samlas vi under en timme och skålarnas klanger kliver rakt in i mig. En meditativ upplevelse som är obeskrivlig och högst personlig men som får min vad att reagera inledningsvis, inget obehagligt och jag förstår det inte riktigt men får sen en påminnelse efter av en vän om skadan jag hade förra sommaren. Den hade jag själv glömt.

Inom mig vibrerar det och ljudet väcker känslor, bilder, förnimmelser och tankar. Jag har testat det förut och jag kommer att göra det igen. Saker som berör mig och min kropp reagerar på har jag lärt mig är sånt som jag vill ha mer av. Klangresor blir det fler av. Denna upplevelse kommer inte tillbaka men det väntar nya, för varje gång tror jag inte är den andra lik.

Jag kryper till sängs med en skön känsla i min kropp och imorgon vaknar jag till en ny vecka som tar sin början. Livets cykel fortsätter och inom mig klingar mina egna toner.

4 kommentarer:

 1. Har lyssnat på dessa klanger... via cd-skiva. Gillade det inte. Vet inte varför. Kanske ska man testa det på riktigt istället. Eller kanske behöver lära sig?

  SvaraRadera
 2. Jättefin blogg. Du verkar så... djuptänkande. Eller liksom, bra på att formulera det i ord!

  SvaraRadera
 3. Låter spännande! Visst är det konstigt hur vi påverkas av musik och ljud av olika slag. Så många känslor som väcks.

  Hoppas din vecka har fortsatt som den började.

  kram
  /Anneli

  SvaraRadera
 4. Det låter minst sagt spännande och intressant. Skönt att kunna hitta nya intressen, eller vad man nu ska kalla det.
  Kram

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen