onsdag 30 mars 2011

Min klocka...

..visar inte bara tiden utan påminner mig om att gå dit hjärtat leder mig.

Att hjärtat ser bättre än ögonen tolkar jag just så. Det är inte alltid det som finns mitt framför ögonen eller det tydligaste som är det val som kanske gör dig lycklig. Ibland känner man i hela kroppen att något är fel eller rätt även om ett annat alternativ vid första anblicken verkar vara det mest logiska. Bäst blir det om logik och hjärta samspelar men ibland så tror jag att hjärtats viskning är värd att lyssna på även om det kanske inte är det lättaste valet.

När vi lyssnar på vårt hjärta och vågar följa dess väg behöver vi ibland vara modiga, göra annorlunda än vad vårt sinne hade velat och våga lyssna inåt men agera utåt. Mitt hjärta har fått mig att våga bo i Spanien, flytta till Göteborg, säga upp mig från en fast tjänst, läsa till coach och välja en projektanställning där jag nu arbetar framför erbjudandet om en fast tjänst på ett mindre intressant jobb.

Följer ni hjärtats röst ibland? Var har det lett er?

5 kommentarer:

 1. Vad du är modig! Jag önskar jag vore lika modig.

  SvaraRadera
 2. Både och. Hjärtats röst har en tendens att ändra sig med tiden. Min magkänsla, däremot, litar jag på. Men vi kanske menar samma sak?

  SvaraRadera
 3. Ja, det är sant! Tyvärr är jag en fegis, som vet vad jag egentligen borde ta itu med.. Ha en fin dag! Kram Eva

  SvaraRadera
 4. Visst försöker jag att följa hjärtats röst, men det kräver precis som du säger en del mod. Men bara man vågar ta det där första steget, får man ofta otroligt mycket tillbaka.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Ja du när jag gått efter hjärtats röst har det på flera sätt sett likadant ut som för dig.
  Flyttat till Göteborg
  Sagt upp mig från en tjänst utan att ha en ny
  Utbildat mig till coach :) Sen har jag gjort en massa andra saker där hjärtat varit ledstjärna

  Du är en stjärna i vårljuset
  kramar'
  Emma

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen