fredag 7 september 2012

Ett lyckopiller...

... i dess sundaste form kom i form av ett mail till mig.

Jag har nämligen vunnit biljetter till en provföreställning med min egen favoritföreläsare Klas Hallberg. Jag jublade när jag fick reda på det. Att fylla livet med något som fyller mig med glädje är mina sanna lyckopiller. Den här veckan har det varit i form av dans, vänner och nu blir det med lite filmkväll med katten vid min sida.

Livets lyckopiller består för min del mycket av tacksamhet, vilket ger mig glädje. En studie visar att de som tränat sig i tacksamhet bland annat blir mer alerta, entusiastiska, energiska, beslutsamma och upplevde mindre stress och avundsjuka. Så tacksamhetspiller kan bli till lyckopiller vilket jag tror leder till mer glädje, både för mig själv och andra.

Ibland kan jag inte ändra livet men jag kan ändra hur jag ser på livet. Om ni inte testat att föra tacksamhetsdagbok så kanske det är dags att testa att göra det under en period. Skriv ner saker du är tacksam över, se vad som händer. För mig har det förändrat mycket av min livsyn och känsla inför dagen som kommer eller som gått.

Ett lyckopiller förpackat på det vis du önskar kan skänka mycket glädje, energi och skratt eller kanske bara stillhet och frid . Det gäller bara att hitta det som känns rätt, du själv vet vad du behöver. Om du inte vet vilka lyckopiller som fungerar för dig, håll ögonen öppna och känn efter när det dyker upp. Det kanske inte kommer i den form du tror. Om du vet hur dina lyckopiller ser ut, se om du kan få mer av dem i ditt liv.

I mitt liv är det härliga stunder, vackra vänner och tacksamhetsögonblick kryddat med förundran och hänförelse. Ett stänk av inspiration och återhämtning i balans skapar en perfekt glasyr. Ibland kommer det till en när man minst anar och ibland efter noggrann planering.12 kommentarer:

 1. Instämmer.
  Tacksamhetsträning är en väg till mer glädje.

  ♥ ♥

  SvaraRadera
 2. Mera lyckopiller till folket! Ja..alltså, din variant, inte sjukvårdens ;)

  SvaraRadera
 3. Grattis till biljeten :) Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Kommer att bli magiskt. Älskar hans föreläsningar <3

   Radera
 4. Grattis. det ör så kul med föreläsningar tycker jag. Berikar livet och själen.
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det verkligen. Fyller mig med energi, tankar och kraft <3

   Radera
 5. Va' kul - grattis!
  Hoppas det blir riktigt bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det tror jag säkert. Har sett honom många gånger och aldrig blivit besviken <3

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen