onsdag 12 september 2012

Finaste vänner..

.. som delar med sig av sina världar, kunskaper, tankar, värderingar och sin fina vänskap är veckans guldkorn.

Mina vänner är mina mest glittrande juveler i min skattkista. Även de dagar när de själva känner att de inte bidrar eller har det tufft i livet. De ger så mycket av sig själv, på så många vis. En av mina juveler ger mig en yogalektion efter att ha utbildat sig på andra sidan världen. Nu är hon i Sverige en månad och i hennes lånade lägenhet så får jag en magisk yogastund som min kropp mår så bra av.

En guldklimp ringer från Piteå och vandrar med mig i tanken vid Årstavikens när vi pratar livets guldkorn men även besvikelser.  Rosaglittrande K som ger mig ett armband med lavaringar från magiska island och en kasse äppellycka får även följa med hem.

I mitt arbete möter jag ibland de som inte har en enda vän. För vissa är det en av deras livs största önskningar.  De har ingen att ringa när något roligt händer eller en axel att luta sig mot när livet är svårt. Ingen som säger jag tror på dig de dagar man själv inte gör det eller ber en ta sig i kragen när man fegar där man inte borde. Det gör ont i hjärtat när jag hör att det inte finns i deras liv.

Många gripande livsberättelser har jag lyssnat på genom åren där människor mött livet på ett sätt jag inte önskar någon. Ändå sitter de där och vill hitta en väg i livet som blir deras. Deras styrka och mod upphör aldrig att förundra mig. Men jag önskar att alla får ha minst en vän vid sin sida. Men det vackra är att de flesta av dem finner de där vännerna, kanske inte under vårt arbete tillsammans men längre fram när vi kontaktar dem för uppföljning.

I min värld finns det en vän för alla, men man vet aldrig när man finner en. Vännen kanske inte är speciellt lik dig, kanske inte befinner sig i samma ålder eller har samma intressen men jag har insett att desto mer berikande kan vänskapen bli. Jag önskar alla deras alldeles egna vänskapsskatt där inte storleken på skatten avgör dess värde utan juvelernas egna skimrande facetter.


14 kommentarer:

 1. Vänskap är magisk. Vänner är som änglar. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är de sannerligen, mina jordänglar med de där vingarna som de sveper kring en när man som mest behöver...

   Kramar

   Radera
 2. Och jag är oändligt tacksam över att du är min vän! Fint inlägg :-) kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag är så tacksam över att du är min <3

   Radera
 3. Jag ryser..... Väl skrivet!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men.. tack!! Jag visste inte att jag kunde framkalla rysningar på så vis.. men tack.

   Kramen

   Radera
 4. Vad fint det blev:-) kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, fick hjälp av ett riktigt proffs :)

   Radera
 5. Vilken ny fin header du har.
  kram

  SvaraRadera
 6. Klart att du har fina vänner när du är en så fin vän själv! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men tack finaste Nadjisen! Hoppas vi ses snart. kram

   Radera
 7. vänner är underbart. <3 kram och vilken fin layout du har skaffat på din blogg. kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är de underbara! Stort tack, Di hjälpte mig.. jag är inte så bra på sånt här.

   Kramen

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen